Turismen skyter i været på La Palma

Turismen skyter i været på La Palma

Eksplosiv vekst

17 Shares

På torsdagen fant kunne Ashotel (foreningen for hoteller på La Palma, El Hierro, La Gomera og Tenerife), at hotellbelegget på La Palma har skutt i været fra 35% til mer enn 80% i løpet av de siste 5 årene. Man har følgelig derfor også hatt en økning i antallet ansatte som jobber på hoteller og i leilighetskomplekser med 50%.

Disse flotte tallene står i kontrast til bekymringene til hotelleierne angående økningen på 6,2% i antallet illegale feriehjem siden 2015.

Spektakulær økning

Turistdataene fra La Palma de siste fem årene er rett og slett spektakulære, noe Jorge Marichal, presidenten i Ashotel, og Óscar León, president i CIT Tedote-Asdetur, understreket. Disse advarte riktignok om at turismen ville kunne komme til å falle igjen, og at det derfor er viktig at man tar kvantitative og kvalitative sprang for å promotere øya. Dette skal man gjøre ved å sette inn flere ressurser for å gjøre destinasjonen mer attraktive og for å fjerne redselen for å stole på den private sektoren når det gjelder å iverksette aktiviteter promoteringen.

I løpet av de siste 5 årene har altså sysselsettingen i turismesektoren i La Palma økt med hele 49,5%, mens man i restaurant- og skjenkemarkedet har hatt en økning på 24,6% i forhold til 2013.

Belegget på hotellene har også eksplodert de siste 5 årene og mens tallene i 2013 viste at belegget var på 35% er det altså gått opp til 79,9% i fjor. Når det gjelder leiligheter viste tallene her en stigning fra 48,5% i 2013 til 70,8% i 2017.

Marichal sier at tallene er et eksempel på at turistsektoren er en motor for å få opp sysselsettingen i La Palma igjen, noe han synes er tilfredsstillene, i tillegg til at fordelene med dette har vært gode for øya. Dette grunngir han blant annet med at man har fått forbedringer i infrastrukturen samt at man har skapt kvalitetsjobber med lønninger som ligger høyere enn det som er stipulert gjennom de kollektive avtalene.

Óscar León, på sin side, minner om at selv om sektoren har skapt arbeidsplasser så er det andre ting som skaper bekymring; nemlig reduksjonen i befolkningen på øya, og her understreker han at 6.000 mennesker har flytter fra øya i løpet av 6 år.

Kommentarfelt
17 Shares
Forrige Hva kan du gjøre på Gran Canaria i helgen – 23.-25. mars 2018
Next Tysk turist (54) trolig druknet på Lanzarote

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Mogán skal installere smarte trafikklys

Smarte trafikklys skal på plass i Arguineguín, samt at man skal oppgradere et parkområde i Puerto Rico.

Tenerife

Oransje hetevarsel for Gran Canaria og Tenerife

Oransje hetevarsel for Gran Canaria, og temperaturer opp mot 36 grader ventes. Ekstrem skogbrannfare er også varslet.

Nyheter

Tok farvel med karnevalet for i år

Karnevalet med temaet ‘Magi og fantastiske skapninger’ sa på søndag farvel gjennom den tradisjonelle begravelsen av sardinen. En begravelsprosesjon av sørgende gikk fra Leon y Castillo til Las Canteras, og