Foto: PxHere.com Ny smitterekord på Kanariøyene

Ny smitterekord på Kanariøyene

- Høyeste smittetall så langt under pandemien

338 Shares

Kanariøyene har de siste 24 timene registrert et nytt dødsfall som følge av Covid-19 og den omkomne var hjemmehørende i Las Palmas på Gran Canaria. Øygruppen registrerte også 367 nye smittede og dette er det høyeste tallet siden pandemien startet.

Verst på Gran Canaria

Med gårdagens dødsfall i Las Palmas er det totale antallet omkomne som følge av Covid-19 nå oppe i 174. Med de 367 nye smittede i går er det nå totalt 4021 korona-positive på øygruppen som helhet.

Totalt har man registrert 6422 personer som smittet av koronaviruset og som sagt er det nå 4021 aktive tilfeller. 2614 har blitt blitt friskmeldt mens det som sagt har vært 174 dødsfall.

Av de aktive tilfellene er 57% tilhørende i Las Palmas (Gran Canaria), totalt 2289 smittede, 458 i Santa Cruz de Tenerife, 392 i Arrecife på Lanzarote og 157 i La Laguna på Tenerife.

Disse tallene indikerer at antallet smittede i løpet av de siste 24 timene har økt med 224 i Las Palmas, 40 i Santa Cruz de Tenerife, 41 i Arrecife og 11 i La Laguna.

For øyeblikket er 197 personer lagt inn på sykehus med covid-19 på Kanariøyene, og 28 av disse er innlagt på intensivavdelinger.

Styresmaktene på øygruppen har forsikret at de vil prøve alle mulige tiltak for å få kontroll på viruset, men de ønsker å unngå en ny nedstengning ettersom dette har alvorlige økonomiske følger for svært mange.

På Gran Canaria er smittetallet nå 500,1 pr. 100.000 innbyggere, og myndighetene har sagt at nedstengning og isolasjon vil kunne bli en realitet om tallene går over 600 tilfeller pr. 100.000 innbyggere. Dette vil styresmaktene i så fall måtte vurdere om man havner i en slik situasjon.

Kommentarfelt
338 Shares
Forrige Smitten ute av kontroll på Gran Canaria
Next Laveste smittetall siden august

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Tenerife

Familie funnet død i hjemmet på Tenerife – trolig drept

Et ektepar og faren til en av dem er funnet død i en bolig på Tenerife. I tillegg er deres sønn og barnebarn skadet. Politiet mistenker drap.

Aktiviteter

Helgeguide – Gran Canaria – 27.-29. april

Ingen planer for helgen på Gran Canaria? Canariposten.no gir deg vår sedvanlige helgeguide, og som vanlig er det mye spennende i vente… og velsmakende!

Nyheter

Parade inviterte turister til karneval

I går ble det, som vi skrev om i forrige uke, arrangert en parade for turistene som befant seg på strendene i Amadores og Puerto Rico, og målet var å