Playa Blanca
0 Shares

Helt sør på Lanzarote finner du ferieperlen Playa Blanca – på norsk ‘Den hvite stranden’. Denne tidligere fiskerlandsbyen har med årene blitt en av de aller mest populære feriestedene på Lanzarote og har følgelig mye turisme. Til tross for turismens inntog har man allikevel i stor grad klart å bevare sjarmen som stedet tidligere hadde, og det betyr at dette er en flott destinasjon for deg som både vil oppleve badeliv og ekte spansk kultur!

Atmosfæren på Playa Blanca er rolig og fin, og som sagt får du sjansen til å bade på fantastiske hvite strender. Stedet er som nevnt et rolig sted hvor du kan la pulsen senke seg samtidig som du kan kjenne på det deilige restaurantlivet eller ta deg en kald forfriskning hvis du foretrekker det.

Vi gir deg her en oversikt over billige hoteller på Playa Blanca, og du kan fort spare godt med penger ved å anvende vår samarbeidspartner når du skal bestille hotell!


** Få fantastiske hotelltilbud i Playa Blanca via Hotels.com! **


Fra fiskerlandsby til moderne turistsenter og feriested

Kanariøyene har behagelige og relativt varme temperaturer året rundt, og det betyr at øyene er ideelle destinasjoner for feriering hele året. De beste forholdene og det varmeste været og mest solskinn på Kanariøyene, og med klart og mildt Atlanterhavsvann finner man sør på Lanzarote – på feriestedet Playa Blanca.

Her får finner man ideelle forhold for feriering ved sjøen og sandstrender, og man slipper unna trafikkstøy og kan nyte en relativt urørt natur. Man kan rett og slett si at det er en ferie med all komforten man kan tenke seg, og det være seg kulinariske gleder i alle former eller om man ønsker en aktiv og atletisk actionferie. Ønsker du å slappe helt av har du naturligvis muligheten til det, og det finnes spa-sentre hvor man kan dyrke det. Gåturer og sykling er det også veldig gode muligheter for, så du ser: Playa Blanca er et suverent feriemål!

Playa Dorada Lanzarote

Playa Dorada er superpopulær og en virkelig flott strand i Playa Blanca!

Playa Dorada

Den store sandstranden Playa Dorada ligger på østsiden av Playa Blanca, rett nedenfor 5-stjerners hotellet Princesa Yaiza, er en perfekt strand for familier med barn. Playa Dorada tilbyr fantastisk fin sand og en nydelig bukt med en steinete øy i midten. Stranden er godt beskyttet mot bølger og vind fra nordøst, og har en tertasserestaurant og to barer som serverer forfriskninger. I tillegg finner du også offentlige toaletter på restauranten samt fritidsaktiviteter som bananbåter, vannski, pedalbåter, paragliding og mer til.

Strandpromenade

For feriegjester er strandpromenaden hjertet av Playa Blanca: hundrevis av restauranter, kaffebarer, puber, suvenirbutikker, motebutikker og masse mer ligger langs gatene. Ved lunsjtider og på kveldene fra kl. 19.00 når strandfolket har fått nok er det ofte veldig fullt – og da må man ofte vente foran restauranten for å få en bord til middagen.

Og forresten: promenaden er over 10 kilometer lang og har gangfelt, samt at den er opplyst om kveldene.

Ferger til Furteventura

Playa Blanca tilbyr to ferger som forbinder Lanzarote med Fuerteventura, som bare ligger 11,5 kilometer unna. De to raske fargene Armas og Fred Olsen har avganger nærmest hver time og du kan derfor enkelt besøke Fuerteventura på en kjapp og enkel måte. Stikk innom landsbyen Corralejo og de hvite og de flotte sandstrendene nord på Fuerteventura.

Den lille havnen har også to mindre båter som har daglige avganger til Papagayo-strendene og til øya Lobos. I den lille havnen er det også en undervannsbåt hvor du kan booke billetter til en ekte tur under vann. Mange små lokale fiskebåter ligger også der, samt noen sportsbåter. I havnen kan du derfor kjøpe fersk fisk i fiskebutikken til grillpartyet, eller du kan nyte fersk fisk på en av de typiske fiskerestaurantene i området.

Marina Rubicon Lanzarote

Fantastiske Marina Rubicón hvor tilbudene er mange!

Marina Rubicón – turistsenter med restauranter og butikker

Et nytt høydepunkt i Playa Blanca er ‘Marina Rubicón’ som er en sportsmarina med alskens fantastiske fasiliteter. Det er ikke nødvendig å parkere din yacht her for å besøke denne marinaen, og her kan en ferierende gjest kunne besøke masse flotte restauranter, pizzaplasset og snackbarer. Du vil også finne både butikker, kosmetikk, gullsmeder og eksklusive motebutikker. Det er fint å spasere her mens man kikker på de stilige fasilitetene og superyachtene!

På onsdager og lørdager mellom klokken 10 og 14 inviteres det til marked på Rubicón Marina og gjør stedet til en livlig basar med talløse boder med håndarbeider, lærvarer, naturlig kosmetikk, klær, håndduker, belter, skjorter, hatter, suvenirer og masse annet. Med andre ord perfekt til å finne gaver som du kan ta med deg hjem fra Lanzarote.

Papagayo-strendene

Papagayo strand Lanzarote

Papagayo-stranden er et syn for guder, og det er verdt å legge turen hit ut!


I tillegg til alt det som vi allerede har nevnt har man jo også Papagayo-strendene – de naturlige og unike sandstrendene i naturreservatet Los Ajaches helt øst på Playa Blanca.

Hvis du ønsker å komme deg dit har du to valg:

1. Du kan parkere ved Las Coloradas nedenfor hotellet Papagayo Arena ved starten av naturreservatet Los Ajaches og gå i omtrent 20 minutter over en eller to topper til de brede og opptil 400 meter lange sandstrendene. En ryggsekk, joggesko, solkrem og drikkevann må pakkes med. Det er mulig å ta bussen fra landsbyen i Playa Blanca til Las Coloradas, og det går ruter hver halvtime.

2. Du kan ta en bil og kjøre en 5 kilometer lang støvete og humpete grusvei til en av parkeringsplassene ved en av de mange buktene og strendene, men husk å betale parkering. Det er rett og slett en ekte naturlig park i Lanzarote – et støvete og sandrikt landskap uten trår og uten skygge – men man får til gjengjeld nydelige strender og krystallklart vann som belønning. Ved enden av veen over Playa El Papagayo er det til og med noen små barer som serverer drikke og noe å spise, og da har man flott utsikt til bukten og stranden.

Flotte steder å dra på sightseeing

Rundt Playa Blanca er det flere vidunderlige steder hvor man kan dra på sightseeing og mange attraksjoner som du du har fått med deg her i vår virtuelle presentasjon. Det aller beste er å leie en bil å kjøre til disse fantastiske og unike plassene på den mystiske øya som Lanzarote faktisk er.

Playa Blanca gir oss masse muligheter til å nyte ferien og til å velge akkurat den overnattingen man måtte ønske: det finnes 5-stjernes hoteller med all den komforten man kan tenke seg, all-inclusive hoteller til en god pris, leilighetshoteller, voksenhoteller, familiehoteller, private hjem, villaer og leiligheter.

På landsbygda ikke langt fra Playa Blanca, i landsbyene Maciot, Las Breñas og Casitas de Femés, finner man private hjem, private villaer med basseng og romantiske steder utenfor folkemassene hvor man kan slappe av og nyte privatlivet!

Kommentarfelt
0 Shares