Spesialplan for investeringer i turistsektoren på Kanariøyene

Spesialplan for investeringer i turistsektoren på Kanariøyene

Ønsker videre vekst og utvikling på Kanarøyene

18 Shares

Den spanske staten vil sette i gang en spesialplan for investeringer i turistsektoren på Kanariøyene, og man antyder at det skal gis midler til ansettelser, stipender og forbedring i opplæringen for de som bor på øyene.

Kanariøyene vil få et spesialregime for turistsektoren med spesielle planer og investeringer i infrastrukturen. Dette kom frem den 3. mars på den andre dagen under regjeringssjefen Mariano Rajoys andre dag under ‘Vinterskolen’ som ble avholdt i hovedstaden på Tenerife, Santa Cruz de Tenerife.

Han uttalte følgende: Turismen er én av motorene for vekst og sysselsetting på Kanariøyene og også for Spania som helhet. I 2017 slo vi alle våre turistrekorder. På Kanariøyene og hele Spania hadde vi besøk av 82 millioner internasjonale turister som brukte tett opp mot 90.0000 millioner euro. Vi er nummer to i verden når det kommer til antall turister, bak Frankrike, og den nest største når det kommer til inntekter, bak USA.

Enorm vekst de siste årene

På Kanariøyene økte ikke bare antallet turister det siste året men det gjorde også inntektene man fikk av turismen – spesifikt på mer enn 10%. ‘Dette er en oppnåelse vi håper blir vedlikeholdt og forbedret, og for å klare dette vil vi lansere et spesielt regime for turismen med strategiske planer og investeringer i infrastrukturen’, la Rajoy til.

Regjeringssjefen refererte ikke bare til forbedringer i infrastrukturen, men la også vekt på bonusen på 75% som allerede er tilgodesett innbyggerne på Kanariøyene som reiser mellom øyene – og da 50% på flyreiser og bonusen som man får på transport av varer – et tiltak som har ført til en imponerende forbedring i eksporttallene.

Rajoy sa også at de skal godkjenne spesifikke tiltak for å fremme sysselsettingen på Kanariøyene og ser derfor på ytterligere midler i tillegg til de 420 millioner kroner man allerede har investert i en sysselsettingsplan. Man ønsker også å få i gang et program med spesielle stipender for studenter på Kanariøyene som ikke finner det utdanningstilbudet på øyene som de har behov for.

Disse forbedringene må legges til de øvrige forbedringene man tar sikte på for å få til en bedre økonomien til familiene på Kanariøyene – slik som en reduksjon i prisene på vann og elektrisitet, utbedringer i telefonien, utdanningen og de sosiale tjenestene.

I anledning de nye uttalelsene sa regjeringssjefen at Kanariøyene vil bli en av de mest begunstige med tanke på statsbudsjettet for 2018, i og med at de øygruppen vil oppleve mange fordeler som en følge av denne agendaen. Han håper også på politisk støtte fra partiene på Kanariøyene for å få realisert disse planene.

Kilde: La Provincia

Kommentarfelt
18 Shares
Forrige Vannreservene nå oppe i 25,8 millioner kubikkmeter på Gran Canaria
Next Skal skryte av Mogán i Berlin

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Tony Gallardo Park gjenåpnet

Tony Gallardo Park gjenåpnet i Maspalomas i dag

Nyheter

Kaldeste februar på Kanariøyene siden 2010!

Kanariøyene har altså registrert en gjennomsnittstemperatur i februar som var 2 grader lavere enn normalt, og mye vær førte definitivt til lavere temperaturer! Man må faktisk tilbake til 2010 for

Gran Canaria

Portugisisk krigsskip på Las Canteras

Portugisisk krigsskip observert på stranden Las Canteras i Las Palmas. Canariposten tipset av leser.