21 smittede og 9 innlagt på sykehus på Kanariøyene som følge av coronavirus

21 smittede og 9 innlagt på sykehus på Kanariøyene som følge av coronavirus

Siste registrerte er en italiensk turist

1 Shares

En italiensk turist har testet positivt på coronaviruset på Gran Canaria og er nå isolert i en feriebolig.

Det blir stadig flere tilfeller av coronasmitte på Kanariøyene. Det registrerte antallet smittede er pr. nå oppe i 21, mens 5 har blitt friskmeldt. Ni av disse er innlagt på sykehus på øyene, og det er alvorlig for to av dem.

Av de smittede er 13 tilhørende på Tenerife, 7 smittede på Gran Canaria og 1 på Fuerteventura. De to personene som tilstanden er alvorlig for er isolert på sykehus på Gran Canaria, og begge disse to er italienske kvinner. Den første smittede i Spania var en tysk turist som testet positivt på øya La Gomera.

Blir flere

Det blir flere og flere tilfeller med smitte på Kanariøyene og i går rapporterte altså helseministeren i Spania at en ytterligere to personer var smittet: en italiensk turist på Gran Canaria og en annen lokal person tilhørende Kanariøyene som nylig hadde vært i Italia.

Sykehusinnleggelsene er også på tur opp etter at to italienske kvinner ble innlagt – den ene på lørdag og den andre på mandag. Det var ytterligere to italienske kvinner med i dette reisefølget, og disse satt isolert i en ferieleilighet i Arinaga. Etter hvert ble tilstanden deres såpass mye dårligere at det ble besluttet at også disse to skulle legges inn.

Den siste saken er altså at enda en italiensk turist har testet positivt på Gran Canaria, men denne har ingen forbindelse til de øvrige italienske kvinnene som er innlagt.

Den 61 år gamle italienske kvinnen som ble innlagt på lørdag, og som var det første positive tilfellet på Gran Canaria, er fortsatt intubert og tilstanden hennes er svært alvorlig. Situasjonen hennes forverret seg i løpet av noen dager som en følge av at hun utviklet dobbelsidig lungebetennelse. Tilstanden til de tre andre kvinnene er bekymringsverdig, men foreløpig ikke regnet som alvorlig.

Myndighetene bekreftet mandag at den 61 år gamle kvinnen hadde underliggende tilstander som, sammen med alderen hennes, plasserte henne i risikogruppen. Hun testet positivt forrige torsdag, og i de to dagene frem til innleggelsen følte hun seg relativt bra. Utviklingen er derfor noe lignende som med hennes venner som også ble verre etter et par dager.

Kommentarfelt
1 Shares
Forrige Portugisisk krigsskip funnet på strand
Next Bekymring over situasjonen på Kanariøyene

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Mer enn 570 deltar i løp i Arguineguín

Det blir en dag i idrettens tegn i Arguinguín på søndag. 5- og 10-kilometers løp arrangeres samt en veldedighetsmarsj. Også barna får delta i kortere løp!

Nyheter

Skalling og slag ved markedet i Vegueta

Yngre mann skallet ned en eldre mann og knakk nesen hans – dette førte til at han ble angrepet av flere og fikk et slag i ansiktet av en eldre mann. Se video her!

Gran Canaria

Hvorfor velge Gran Canaria?

Et liv er for kort til at det ikke skal nytes. Bli inspirert i dag og nyt alt som livet har å by på, og gjerne på Gran Canaria 🙂