Liket av Gabriel (8) funnet – farens kjæreste arrestert

Liket av Gabriel (8) funnet – farens kjæreste arrestert

Saken som rører hele Spania

36 Shares

Saken som har opprørt et helt Spania ser nå ut til å gå mot en avslutning. Den 27. februar forsvant 8 år gamle Gabriel Cruz da han skulle gå til sin onkels hjem og det har vært arrangert store leteaksjoner for å finne gutten. I går arresterte man farens kjæreste da hun forsøkte å flytte liket av gutten.

La Guardia Civil satte opp en felle for Ana Julia, farens kjæreste, etter at de hadde holdt øye med henne i flere dager, og kvinnen skal ha gått i garnet.

Ana Julia Quezada

Ana Julia Quezada, kjæresten til Gabriels pappa, er arrestert etter å ha blitt lokket i en felle. Etterforskere fant liket av gutten i kvinnens bagasjerom.

Fant gutten i kvinnens bagasjerom

Ana Julia Quezada, kjæresten til Gabrel Cruz’ far, har altså blitt anholdt og mistenkt for å ha drept gutten. Årsaken til pågripelsen er at man fant guttens kropp i bagasjerommet på kvinnens bil. Hun skal ha forsøkt å flytte liket i frykt for at politiet skulle finne det i en av de mange leteaksjonene som har vært og etter at hun var inne til avhør hos La Guardia Civil på fredag.

Kvinnen, som er av dominikansk opprinnelse, fikk status som hovedmistenkt av La Guardia Civil etter at hun fant guttens skjorte på tilfeldig vis da hun gikk tur med guttens far. Politiet avventet anholdelse ettersom de hadde håp om at gutten fortsatt var i live.

Ana Julie flyttet fra Burgos i Las Negras, en liten landsby i Almeria, for 5 år siden med sin tidligere partner og startet da opp en kafé i et lite kjøpesenter i Las Negras.

Kafeen hadde vært i drift i litt over et år da paret brøt opp og hun gikk inn i et forhold med Àngel Cruz – Gabriels far.

Var i tvil om skjorte-funn

Arrestasjonen av kvinnen fant sted 12 dager etter at Gabriel forsvant sporløst på veien som forbinder husene til besteforeldrene og onkelen i Las Hortichuelas de Níjar den 27. februar. Det var denne strekningen som utgjorde nullpunktet for etterforskningen til La Guardia Civil.

Som tidligere nevnt fant Quezada en skjorte da faren og hun var ute for å lete etter Gabriel, og etter et par timers forvirring kunne man med hjelp av DNA-tester slå fast at skjorten tilhørte gutten. Dette var det første konkrete sporet etter gutten. Etterforskere i La Guardia Civil var tilbakeholdne om sin tvil angående dette funnet, og begynte å samle inn data omkring den mulige involveringen Ana Julia hadde i guttens forsvinning.

Det ble ikke forklart at funnet av plagget, som ble funnet av farens partner, ble gjort i et område som allerede hadde blitt gjennomsøkt av frivillige og spesialister. Man hadde søkt grundig i området ettersom det bare var fire kilometer fra Las Hortichuelas. T-skjorten var ikke nevnt i den detaljerte listen foreldrene hadde gitt i et forsøk på å lette søket, og skjorten viste heller ikke spor etter å ha ligget ute i det dårlige været som har preget området den siste tiden.

Cruz forsvinning

Ana Julia Quezada omfavner Gabriels far, Àngel Cruz, foran tv-kameraene. Nå er hun arrestert mistenkt for å ha kidnappet og drept gutten.

Ana Julia ble derfor ansett som hovedmistenkt og La Guardia Civil brakte henne inn til politistasjonen for utspørring. Dette skjedde fredag den 9. mars og man bestemte seg derfor for å sette opp en felle for kvinnen. Hun var også mistenkt som følge av bilder som var blitt tatt av henne av sikkerhetskameraer. Fellen fungerte og kvinnen begynte å motsi seg selv og oppførte seg nervøst.

Alt dette førte til at hun til sist dro for å finne liket til gutten som hun hadde kastet ned i en brønn.

Kilder tett på etterforskningen sier at den arresterte kvinnen, som altså ble forhørt på fredagen på grunn av at man anså henne som mistenkt, ble nervøs av forhørene og dro derfor for å hente gutten opp av brønnen. Hun skal ha dumpet liket der etter å ha kidnappet og kvalt åtteåringen. Politiet forsikrer om at det er fotografisk bevis hvor man ser kvinnen flytte liket fra brønnen. De fulgte senere etter henne og arresterte henne i La Puebla de Vícar hvor hun bor.

Deltok i søk og var aktiv i sosiale medier

Frem til Ana Julia Quezada ble arrestert deltok hun i flere søk for å finne Gabriel. Hun publisere også flere meldinger om forsvinningen på sin profil i sosiale medier, og kom til og med med flere uttalelser til de mange mediene som hadde reist til stedet i anledning forsvinningen. Den 1. mars uttalte hun til tv-programmet ‘La Mañana’ på TVE at de hadde lært gutten å rope hvis det kom noen fremmede mot ham:

‘Den samme morgenen spiste vi frokost og da snakket vi om det, bestemor og jeg. Vi sa: ‘Hvis du ser en fremmed må du løpe og ikke stoppe’, og bare se hvor barnet forsvant den samme dagen’. Dette fortalte hun etter å ha avbrutt Gabriels far mens han leste opp en uttalelse som ble sendt på TV.

Akkurat som Gabriels foreldre, Àngel Cruz og Patricia Ramírez (som er separerte men som har at godt forhold), kom Ana Julia med uttalelser om guttens personlighet som hvor hun avviste at gutten hadde stukket av på eget initiatic. ‘Gabriel ville ikke ha stukket av, han ville ikke bare forlatt. Han kan dra ut og være borte i en halvtime, men han kommer bestandig hjem igjen.’

Ble fulgt av flere biler

Flere biler fulgte kvinnen i går da hun kjørte til La Puebla de Vícar, omkring 80 kilometer vest for Las Hortichuelas. Når hun skulle inn i en garasje i en leilighetskommpleks ble hun tatt ut av bilen og påført håndjern. I bagasjerommet på bilen fant man altså Gabriel død. Man skal nå finne ut av om kvinnen gjennomførte kidnappingen og drapet på lille Gabriel alene eller om det var andre involverte.

La Guardia Civil har tatt uttalelser flere slektninger og naboer, og deriblant en mann som ble arrestert på onsdag 28. februar og avhørt av politiet. Mannen skal ha trakassert guttens mor, Patricia Ramírez i to år, men hun har hele tiden avvist at han har hatt noe med forsvinningen å gjøre.

Denne mannen ble anholdt i nærmere 72 timer og en dommer sendte ham i fengsel for å ha brutt besøksforbudet. Han skal ha manipulert det elektroniske armbåndet som kontrollerte at han ikke kunne bevege seg nær guttens mor.

Kilde: La Provincia

Kommentarfelt
36 Shares
Forrige Turist (70) omkom i Puerto Rico
Next Norsk mann (60) omkom mens han syklet på Gran Canaria

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Skal utbedre to trapper i Agua la Perra i Puerto Rico

Trapper i Agua la Perra skal gjøres sikrere med lys og rekkverk.

Aktiviteter

Loro Parque har laget fantastisk undervannshage!

Loro Parque har åpnet en helt fantstisk og magisk undervannshage som kan ta pusten fra deg!

Nyheter

Stormen setter sine spor på Gran Canaria

Da Gran Canaria våknet opp i dag var det ingen tvil: stormen Emma har gjort sitt inntog, og det innebærer blant annet at flere jordskred har gått i morgentimene. I