Bilde: Aemet Gult varsel for bølger også i dag

Gult varsel for bølger også i dag

Roer seg ned utover dagen

92 Shares

Aemet har kommet med gult varsel for bølger også i dag, og varselet gjelder for alle Kanariøyene med unntak av El Hierro.

Hele Lanzarote og Fuerteventura omfattes av bølgevarselet og det samme gjelder for La Palma og La Gomera. Når det gjelder Tenerife og Gran Canaria er det områdene i nord på Tenerife og byområdene i øst som gjelder. For Gran Canarias del gjelder bølgevarselet for de nordlige delen.

Avisen La Provincia kunne i går imidlertid melde om noen små forventede regnskurer samt vind med sterk styrke i kastene. Vinden, med lokalt sterke vindkast, vil først og fremst gjøre seg gjeldende på morgenen, og det er i all hovedsak de midtre områdene, samt øst- og vestkystene som får smake på denne.

Bølgehøyden er ventet å ligge på mellom 4-5 meter, og som vi alltid sier så anbefaler vi våre lesere å vise oppmerksomhet når de oppholder seg i nærheten av havet når meteorologene har kommet med bølgevarsel.

Været er dog ventet å roe seg utover formiddagen og ettermiddagen.

Makstemperaturene vil få en liten nedgang, og i Las Palmas på Gran Canaria vil termometeret svinge mellom 17 og 21 grader, mens hovedstaden på Tenerife, Santa Cruz de Tenerife, vil få en temperatur mellom 16-20 grader i løpet av dagen.

På Gran Canaria vil det bli skyet i nord i dag, med noen åpninger på ettermiddagen, mens det vil bli lite skyer ellers. Det kan komme noen få regnbyger i nord.

På Lanzarote vil det bli fint på morgenen men skye noe til utover dagen. Minimumstemperaturene vil holde seg stabilt mens makstemperaturen kan stige litt. Moderat vind fra nord. I Arrecife vil temperaturene holde seg mellom 14-22 grader.

I Fuerteventura vil det være delvis skyet, og man vil muligens få et litt tettere skylag senere på dagen. Temperaturene holder seg stabilt, men man kan få litt høyere makstemperatur. Vind fra nord av moderat styrke. Temperaturene i Puerto del Rosario vil holde seg på mellom 15-22 grader.

På Gran Canaria i går fikk man noe regn i Medianías og i sørøst. De sterkeste vindkastene på Gran Canaria ble registrert i Agüimes og målte 26 m/s. La Gomera hadde den sterkeste vinden i hele Spania og registrerte vindkast på 33-33 m/s.

Kommentarfelt
92 Shares
Forrige Skogbrann på Tenerife ennå ikke slukket - 120 mannskaper jobber på spreng
Next Utleieprisene eksploderer på Kanariøyene

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Kanariøyene

Beslagla falske produkter i Spania for 580 millioner kroner!

Spanske myndigheter beslagla falske produkter for 580 millioner kroner i 2017, og 23% av beslagene ble gjort på Kanariøyene.

Tenerife

34 mennesker fanget i fjellheis på tur opp til Teide

34 mennesker satt lørdag fanget i over en time i fjellheisen som går opp til Teide. Alle ble trygt berget ned.

Gran Canaria

45 immigranter kom til Gran Canaria i morges

Flyktningestrømmen fra Vest-Afrika fortsetter til Gran Canaria og i natt ankom 45 nye immigranter.