Skogrann Tenerife feature

Skogbrann på Tenerife ennå ikke slukket – 120 mannskaper jobber på spreng

av Canariposten
0 Shares

** Saken oppdateres fortløpende


Kl. 11.10
Et tredje helikopter har blitt satt inn i slukningsarbeidet.


Kl. 10.45:
Brannen som har herjet på toppen av Granadilla de Abona siden søndag 8. april har nå rammet et område på 260 hektar og har en omkrets på ca. 7,8 kilometer. To helikoptre har blitt satt inn i arbeidet i morgentimene for å drive slukking på østfronten (mot Arico= hvor man har hatt problemer som følge av vind i natt. I vest mot Vilaflor er brannen under kontroll.

11 mannskaper fra skogsbrigaden på Gran Canaria kommer til området og vil arbeid sammen med de allerede mer enn 100 mannskapene som befinner seg der.


Kl. 10.40:
Foto fra helikopter i området:


Kl. 10.20:

Video fra en rekognoseringsflyvning i morges (Foto: 1-1-2 Canarias/Twitter)


I går kveld kunne myndighetene på Tenerife fortelle at de har mobilisert 120 mennesker av egne mannskaper og medlemmer av andre administrasjoner i arbeidet med å få kontroll over skogbrannen som ble oppdaget søndag 8. april. Brannen pågår i områdene rundt Paisaje Luna (Månelandskapet) i kommunen Granadilla og for øyeblikket skal over 220 hektar med furu og annen skog være rammet av brannen.

4 helikoptre tilhørende myndighetene på Kanariøyene har vært i sving i tillegg til en rekke andre spesialkjøretøy for å få bukt med brannen, noe man foreløpig ikke har lyktes med.

Skogbrann Tenerife kart

Det er i dette området skogbrannen nå herjer på Tenerife. Kart: Google Maps

Vanskelig terreng

Myndighetene arrangerte i går en pressekonferanse hvor det kom fram at arbeidet med å få kontroll på brannen er vanskelig på grunn av terrenget og vindforholdende. De forklarte at de jobber intensivt og at man må se hvordan det utvikler seg videre. De understreket at det ikke har vært noen personlige eller materielle skader og at viktig infrastruktur ikke har fått noen skader.

De takket også myndighetene på Gran Canaria som har sendt mannskaper for å hjelpe med arbeidet og at de vil sende ytterligere mannskaper i morgen.

Det har også blitt etterspurt to brannslukkings-fly og man skal vurdere om disse skal settes inn i arbeidet eller ikke. Årsaken til dette er at det tar 24 timer før de kan være klare til innsats i arbeidet. De sier også at den østlige delen av brannen har vunnet høyde og at helikoptrene som brukes i arbeidet har vanskeligheter med å arbeide der. Sjøflyene er mer effektive og det er altså derfor man har rekvirert disse. Forventede forbedringer i værforholdene gjør at man har troen på at man skal få kontroll på brannen i dag.

Man fikk altså alarm om brannen på søndag kl. 20.50 og at brannen spiste seg ned bakkene raskt på grunn av vindforholdende og hellingen i terrenget. Terrenget er som sagt vanskelig og det er også vrient å komme til området. Bakker med mer enn 40% heling og områder som krever mye gåing har gjort arbeidet krevende.

Menneskelig skyld

Når det gjelder årsaken til brannen så sier man at det skyldes mennesker og det ikke er meteorologiske fenomener som står bak. Det kan ha vært forsømmelser eller uforsiktighet, men etterforskning vil gi svar på dette.

Kilde: Diario de Tenerife

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like