Foto: Mogan.es Nye offentlige toaletter i Puerto de Mogán og Arguineguín

Nye offentlige toaletter i Puerto de Mogán og Arguineguín

Bruker millionbeløp på bedrede fasiliteter!

100 Shares

Bystyret i Mogán har bestemt seg for å investere i overkant av 1 million kroner i offentlige toaletter på torgene i Playa de Mogán og Arguineguín.

108.000 euro, eller litt over 1 million kroner skal altså brukes på å ta ned og totalrenovere de offentlige toalettene på Doctor Pedro Betancor León Plaza i Playa de Mogán samt at man skal sette opp offentlige toaletter på Plaza Pérez Galdós i Arguineguín.

I tillegg til dette skal man også investere over 500.000 kroner for å ordne på mer en 1.350 meter med rekkverk i kløftene i Playa de Mogán.

Ferdige om tre-fire uker

Borgermesteren i Mogán, Onalia Bueno, var i går sammen med andre representater for kommunen i Playa de Mogán hvor hun selv fikk se arbeidet på de nye offentlige toalettene og hvordan rekkverkene så ut etter utebedringene.

For ikke så lenge siden begynte arbeidet med de offentlige toalettene på torget Doctor Pedro Betancor León, og disse har blitt revet ned og rydde slik at man har kunne begynt arbeidet med de nye toalettene – som også vil være tilpasset mennesker med bevegelsesvansker.

Samtidig har man altså på Plaza Pérez Galdós de Arguineguín nylig begynt arbeidet med toalettene der, og man regner altså med at toalettene i Playa de Mogán skal være ferdige om omtrent tre uker, og toalettene i Arguineguín ikke lenge etterpå.

Renoveringen av begge toalettene koster i overkant av 1 million kroner, og har blitt iverksatt av den enkle grunn av at det har vært et sterkt behov for det. Toalettene i Puerto de Mogán har blitt stadig dårligere og ligger i et turistområde, og man har derfor sett et behov for at disse må fikses.

Det har også vært et behov for et offentlig toalett på Pérez Galdós i Arguineguín ettersom man ikke har hatt et slikt tilbud der tidligere.

Rehabilitering av 1.350 meter med rekkverk

De kommunale representantene fikk også i løpet av dagen tid til å inspisere statusen på rehabiliteringen av rekkverkene som utføres mellom bensinstasjonen som ligger i krysset mellom GC-200 og langs strandravinen fra Mogán. Her har man altså investert i overkant av 500.000 kroner for å gjennomføre denne omfattende rehabiliteringen.

Det er altså mer en 1.350 meter med eksisterende rekkverk som skal fikses i gatene i Playa de Mógan, i nabolaget Lomo Quiebre og i kløften i Playa de Mogán.

Omtrent 40 meter med nye rekkverk vil bli satt opp som erstatning for de som var mest ødelagt som følge av manglende vedlikehold og rust.

Dagen endte med et besøk til den nylig renoverte lekeplassen i Lomo Quiebre, og her her har man fått nytt dekke beregnet på barna, to mål, nye spill og et piknikområde.

Kommentarfelt
100 Shares
Forrige Rydding og skogplanting i Mogán
Next Renholder stjal 9000 kroner fra hotellrom på Gran Canaria

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Jordras i sentrum av Las Palmas

I dag morges løsnet jordmassene i en skrent i Las Palmas mellom La Puntilla og El Confital – et område som også kalles Hermanos Jorge Morrero. Nødetatene ble straks sendt

Nyheter

Lanzarote mer og mer avhengig av britisk turisme

Det er ingen tvil om at Lanzarote er en populær øy blant mange reisende, men aller mest populært er den blant engelskmenn. Selv om det har vært kolossalt med turister

Kanariøyene

Skyer, regn og sterk vind preger Kanariøyene

Det vil fortsatt være skyet vær på Kanariøyene på mandag, og de vil nok etterlate seg en god del regn – spesielt på nordsiden av øyene. Det vil bli noe