Foto: PxHere Renholder stjal 9000 kroner fra hotellrom på Gran Canaria

Renholder stjal 9000 kroner fra hotellrom på Gran Canaria

Canariposten sier: 'Bruk safe!'

70 Shares

En kvinnelig renholder stjal nesten 9.000 kroner fra et hotellrom sør på Gran Canaria i kommunen San Bartolomé de Tirajana.

Kvinnen, som ble arrestert, skal ha tatt den elektroniske nøkkelen fra en annen kollega, og deretter gått inn på rommet til en britisk turist og tatt pengene.

36 år gammel kvinne arrestert

Betjenter i det nasjonale polititet har altså arrestert en 36 år gammel kvinne San Bartolomé de Tirajana, uten tidligere rulleblad, mistenkt for å begått tyveri på et hotell. Den arresterte kvinnen, som jobbet på hotellet, tok den elektroniske nøkkelen til en annen kollega, før hun låste seg inn på et rom og stjal 900 euro – altså nærmere 9000 kroner i kontanter.

En britisk turist som bodde på hotellet sør på Gran Canaria leverte inn en anmeldelse hvor han hevdet at han hadde blitt frastjålet 900 euro i kontanter, og pengene ble oppbevart i skuffen på nattbordet på rommet hvor han bodde.

Politiet som utførte etterforskningen klarte å identifisere hvem som sto bak ugjerningen og fant ut at det var den kvinnelige renholderen. Hun hadde brukt nøkkelen til en kollega som var på ferie, og hun skal ha tilstått at hun låste seg inn og stjal pengene.

Hun ble deretter arrestert og tiltalt for tyveri. Det var politifolk tilknytter politistasjonen i Maspalomas som gjennomførte aksjonen.

Ikke forlat rommet med store pengesummer

Canariposten.no anbefaler på bakgrunn av dette på det sterkeste å aldri forlate rommet med pengene liggende lett tilgjengelig. Hvis man blir frastjålet penger risikerer man faktisk at verken hotellet eller reiseforsikringen vil erstatte tyveriet.

I dag er det slik at de aller fleste hoteller tilbyr muligheten til å leie safe og da enten på hotellrommet eller i resepsjonen – og denne muligheten skal man benytte seg av.

Hvis du har penger eller annet utstyr ‘liggende og slenge’ på hotellrommet utenfor safen har du ikke nødvendigvis krav på noen erstatning – men det er viktig at du leser vilkårene på reiseforsikringen nøye. Står det der at verdisaker skal oppbevares i safe nr du forlater rommet vil du ikke få noe igjen ved et eventuelt tyveri.

Med tanke på erstatning av tapte verdier er det altså reiseforsikringen du må stole på, og hotellene nekter som regel å ta noen form for ansvar – uansett hvordan du har oppbevart verdisakene sine. Vilkårene på forsikringene vil naturligvis variere, og du kan forvente å få tilbake et visst beløp minus egenandel – men det fordrer altså at du ikke har brutt vilkårene i forsikringen. Som regel sier forsikringen at man skal bære pengene på seg eller at de skal være innelåst i fastmontert safe i bygning eller i et egnet låst oppbevaringssted i et låst rom (altså i en safe på rommet).

Kommentarfelt
70 Shares
Forrige Nye offentlige toaletter i Puerto de Mogán og Arguineguín
Next Mogán kommune med spørreskjema til turister angående økoturisme

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Norsk kvinne med stygge bruddskader

Et norsk ektepar fikk en fryktelig opplevelse i Arguineguin på lørdag da de skulle krysse veien ved et fotgjengerovergang. Paret ble truffet av en taxi som kom i stor fart

Vær

Mini-calima i vente i dag?

Forventer litt tåke og muligens calima i dag på grunn av vinder fra nordøst.

Nyheter

15 døde av influensa

I går meldte Canarias7 at 15 mennesker var døde som et resultat av influensa på Kanariøyene. Bare 4 av disse skal ha vært vaksinert. Det er temperaturfallet den siste uken