Foto: Mogan.es Rydding og skogplanting i Mogán

Rydding og skogplanting i Mogán

Fjerner søppel og dyrker ny fauna

248 Shares

Et kommunalt område på omkring 5.000 kvadratmeter som ligger rett ved husene i Veneguera har blitt ryddet, og etter sommeren skal det dyrkes skog der. Dette har blitt finansiert med omtrent 5.000 euro som er tatt fra Grønn Skog-fondet til Cabildo de Gran Canaria hvor målet er rydding og dyrking i ravinene på øya.

Dermed blir Mogán den første kommunen på øya som gjennomfører disse handlingene som altså går på å rydde opp og plante skog i ravinene.

Borgermesteren i Mogán, Onalia Buena, dro i går sammen med to andre representater fra kommunen, Ernesto Hernandez og José Martín, for å sjekke forbedringene som var blitt gjort i området.

På stedet har kunne man slå fast at man ved hjelp av det nevnte fondet hadde gjennomført en opprensking og opprydding av området gjennom å fjerne flere tonn med søppel og avfall, samt planteavfall. Blant sistnevnte var det blant annet rester etter brannen i 2007 som ennå ikke hadde blitt fjernet.

I tillegg til å renske opp i avfall og skrot har man også fjernet noen invaderende plantearter som f.eks. tunera – en kaktusart.

Etter å ha fullført dette første trinnet som går på opprydding og fjerning av avfall, vil arbeidet på området fortsette etter sommeren og dette er altså det andre trinnet. Da skal man plante naturlig flora på stedet og da f.eks. tabibas, cardones og frøplanter. Årsaken til at man venter til etter sommeren er at man ønsker å forsikre seg om at den nye floraen kan bli implantert på en god måte.

Et annet område i Mogán kommune som også skal ryddes og gjendyrkes med midler fra det nevnte fondet, er ravinene i området ved Las Filipinas.

Kommentarfelt
248 Shares
Forrige 10 grunner til å dra til Gran Canaria
Next Nye offentlige toaletter i Puerto de Mogán og Arguineguín

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Tenerife

Ønsker ‘turist-politi’ på Tenerife

Næringslivet sør på Tenerife ønsker et turistpoliti som tar seg av pågående og illegale gateselgere.

Nyheter

Nordmann omkom på golfbane Anfi Tauro

Den Las Palmas-baserte avisen La Provincia meldte lørdag at en 87 år gammel fra Norge omkom på golfbanen Anfi Tauro på Gran Canaria. Det var altså en 87 år gammel

Lanzarote

Tysk turist (54) trolig druknet på Lanzarote

En tysk mann (54) la ut på svømmetur på onsdagen men kom aldri hjem igjen. Letemannskaper har funnet eiendelene hans men har ikke lyktes med å finne mannen.