Canarias7 Været skapte problemer i Las Palmas – kommer med advarsler og råd for torsdagen

Været skapte problemer i Las Palmas – kommer med advarsler og råd for torsdagen

Forventes verre i dag

16 Shares

Det intense regnet og de sterke vindkastene som preget hovedstaden Las Palmas på onsdagen har etterlatt seg en rekke problemer rundt om i byen. Kulden, som også har latt kjenne på seg, har ført til at gradestokkene har krøpet betydelig nedover.

Det elendige været som for tiden preger Kanariøyene lot virkelig sin vrede gå ut over Kanariøyene i går, og flere steder er det meldt om skader. Byrådet kommer med en rekke anbefalinger for dagen i dag.

Nedrevne lyktestolper og palmetrær

Det er neste som man ikke kan tro at det er sant. Det dårlige været som har preget Kanariøyene i lengre tid nå vil virkelig ikke slippe taket. Regnet og vinden har ført til flere skader i hovedstaden Las Palmas på Gran Canaria, og som spådd har været forverret seg på alle punkter på øyen.

Stolpe falt ned i vind

En stolpe ble revet ned av vinden i går. Myndighetene ber folk tenke seg om hvor de beveger seg i dag.

Det lokale politiet i Las Palmas måtte for eksempel tråkke til i gaten Mesa y López, i samarbeid med brannmenn, etter at en lyktestolpe blåste ned og kabler ble liggende på bakkenivå.

Man måtte også gripe inn i ved Paseo de Tomás Morales etter at en palmetre gikk i bakken i IES Pérez Galdós. Brannmenn og folk fra Park og Hage har jobbet med å rydde opp.

I en tid hvor gatene rundt om på øya skulle vært preget av karneval og festiviteter er det aller meste nå utsatt til neste uke og neste helg. Fra i går ettermiddag har alle utendørsaktiviteter blitt avlyst inntil videre på grunn av det ventede uværet.

Folk som har kjøpt billetter til de forskjellige evenementene kan gå tilbake til der de kjøpte billettene og høre om refundering av pengene.

Anbefalinger for torsdagen

Torsdagen står man overfor enda dårligere vær og byrådet for øya har kommet med en rekke anbefalinger for å unngå skader.

Blant annet har man anbefalt at man lukker vinduer og dører slik at man unngår at vinden fører til knuste vinduer, samt at man fjerner løse gjenstander i høyden, slik som blomsterpotter og lignende, slik at disse ikke faller ned på gaten.

Det er viktig at man sjekker boligene slik at det ikke er gesimser, balkonger og fasader i dårlig stand som kan ramle ned og skade folk.

Det anbefales heller ikke at man går turer eller camper frem til man befinner seg i en normalsituasjon igjen. Det er foretrekkes også at man utsetter bilturer langs veiene, men hvis man allikevel gjør det skal man utvise ekstrem forsiktighet og aller helst bruke offentlig transport.

Motorsykler og store kjøretøy med store flater (slik som lastebiler, varebiler og biler med hengere) risikerer å velte i de tverrgående vindene som venter.

For å unngå uhell og skader er det viktig at man ikke går gjennom hager, parker og generelt sett områder med skog, samt at man holder seg unna vegger, gamle hus, stillaser, reklameplakater og lignende strukturer som kan blir revet ned av vinden.

Lyktestolper og strømmaster kan også være farlig og det er ønskelig at man varsler 112 vis man ser noe som kan være en risiko. Ligg også unna løftekraner.

Man rådes også til ikke å oppholde seg for nært havet slik at man ikke blir truffet av bølger og i verste fall blir dratt ut i havet.

Kjør sakte og med forsiktige der hvor det er hindringer i veien og der hvor vinden blåser ettersom man kan miste kontrollen over bilen – spesielt ved forbikjøringer.

Kort fortalt folkens: vær forsiktige!

Kommentarfelt
16 Shares
Forrige Enda verre værvarsel for Kanariøyene i morgen!
Next Værkaos på Kanariøyene: Snø i fjellet, sterk vind ventet, samt regn og storm

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Havets gigantiske skapninger: Hvalsafari som en unik opplevelse på Kanariøyene

Forestill deg hvordan det ville vært å stirre inn i øynene på en stor kjempe mens bølgene skvulper rolig mot skroget på båten din. Dette er noe man kan oppleve

Nyheter

Ønsker ‘turist-politi’ på Tenerife

Næringslivet sør på Tenerife ønsker et turistpoliti som tar seg av pågående og illegale gateselgere.

Aktiviteter

Hva kan du gjøre på Gran Canaria i helgen – 23.-25. mars 2018

Vi går en ny helg i møte, og her får du noen forslag til hva du kan finne på – det er masse spennende som skjer på Gran Canaria!