Frivillige plukket søppel på Verdens Miljødag

Frivillige plukket søppel på Verdens Miljødag

Fantastisk jobb av ove 100 mennesker!

112 Shares

For to dager siden, på onsdag 6. juni, var det verdens miljødag og da skjedde det ting i turistområdene sør på Gran Canaria. Et team av frivillige bestående av lokale innbyggere, miljøverngrupper og ansatte fra de største ferie ferieoperatørene slo sine krefter sammen og plukket søppel!

Det var en strekning på 1 kilometer som ble plukket ren og det som ble funnet av søppel ble tatt til Cabildo Punto Limpio ved Palmitos Par i nærheten av den gamle vannparken.

Over 100 deltok!

Et lite team ble også satt ut til å fjerne søppel og sigarettsneiper fra ett av de beste utkikkspunktene ved sanddynene i Maspalomas, og dette viste at til og med de best vedlikeholdte turistområdene krever en innsats fra alle besøkende og innbyggere for å holdes ren og pen – slik at man holder den høyeste mulige standarden i de flotteste områdene. Uansett: prosjektet hadde som mål å vise at dette er et delt ansvar!

Det var over 100 mennesker som var med på arrangementet og det var #TravelWithoutPlastic som var drivkraften bak, i samarbeid med de lokale ferieoperatørene Tui og Thomas Cook.

På bare to timer plukket de opp over 5000 biter med søppel og det var følgende som ble lagt igjen på søppelpunktet:

* 960 sigarettsneiper
* 2715 plastgjenstander
* 6 skumgjenstander
* 94 metallgjenstander (bokser og lignende)
* 150 biter glass
* 1205 biter papir
* 3 fiskegjenstander
* 85 deler emballasje
* 17 personlige hygieneartikler
* 5 poser med organisk søppel og forskjellige ting som handlevogner, bildekk, hundebur og lignende som hadde blitt forlatt ved siden av veien.

Søppelplukkingen på stranden besto i hovedsak av å fjerne sigarettsneiper, små biter med servietter og annet rask som folk har kastet fra seg.

Man kunne dog konkludere med at strendene generelt sett var veldig rene og pene, men det er behov for mer hjelp for å fjerne gjenstander som skader miljøet – og i tillegg var alle søppelboksene fulle.

Alt i alt har Maspalomas mye å være stolt over, og vi må bare si ‘godt jobbet’ til de som deltok!

Kommentarfelt
112 Shares
Forrige Ricky Martin kommer til Maspalomas!
Next Gatene i Mogán fylt under H2O-festivalen

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Norsk kvinne (52) berget med helikopter på Gran Canaria

En norsk kvinne (52) skadet seg etter et fall i går formiddag da hun var ute og gikk i turområdene i Balitos-fjellene i Mogán. Kl. 12.58 i går fikk nødsentralen

Nyheter

Skal skryte av Mogán i Berlin

Bystyret i Mogán skal promotere seg selv på den internasjonale turistmessen i Berlin som starter i dag, og man har spesielt fokus på den nyoppussede promenaden fra Marañuelas til Anfi.

Nyheter

Turismen skyter i været på La Palma

Enorm vekst i turismen på La Palma i løpet av de siste fem årene!