Antall drukninger redusert med 46% siden i fjor

Antall drukninger redusert med 46% siden i fjor

Gledelige tall presentert

35 Shares

Antallet dødsfall som følge av drukninger har blitt redusert med 46% i årets fem første måneder sammenlignet med samme periode i fjor. Tallene har blitt lagt frem av styresmaktene på Kanariøyene og er utvilsomt gledelig lesning.

Fra januar til mai er tallet på antallet mennesker som har mistet livet som følge av drukninger 20, mens man på samme tid i fjor hadde opplevd at 37 mennesker døde av drukning.

Fra 7 til 4 per måned

I 2017 var gjennomsnittet antall dødsfall pr. måned som følge av drukning 7, mens man pr. i dag ligger på 4.

Antallet mennesker som har blitt reddet øker også, og da fra 24 i fjor til 28 i år.

Når det gjelder nasjonaliteten til de som drukner er tendensen fortsatt den samme. Det er i stor grad utlendinger som omkommer som følge av drukning på Kanariøyene og faktisk er tallet så høyt som 89%.

60% av de badende som har mistet livet i drukningsulykker på Kanariøyene fra januar og ut mai i 2018 har vært 60 år eller eldre, av utenlands opprinnelse og menn. Av de 20 dødsfallene som har vært så langt så har 11 av de omkomne vært over 60 år.

Hvis man deler opp etter øyer, så har Tenerife opplevd 9 dødsfall, etterfulgt av Gran Canaria med 8, Lanzarote med 2, mens La Palma og Fuerteventura har hatt 1. La Gomera og El Hierro har ikke hatt noen registrere dødsfall som følge av drukning.

På Fuerteventura har man hatt en markant nedgang med én drukning så langt i år sammenlignet med seks i fjor på samme tidspunkt.

Kommentarfelt
35 Shares
Forrige Loro Parque har laget fantastisk undervannshage!
Next Helgeprogrammet for Gran Canaria - 8.-10. juni

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Hvorfor bestille gjennom Booking.com?

Vi ønsker vel alle å gjøre en så billig bestilling som mulig når vi skal ut å reise, og spesielt gjelder dette hvis man skal på en herlig ferietur til

Nyheter

Tysk turist (54) trolig druknet på Lanzarote

En tysk mann (54) la ut på svømmetur på onsdagen men kom aldri hjem igjen. Letemannskaper har funnet eiendelene hans men har ikke lyktes med å finne mannen.

Vær

Muligheter for litt regn i deg – spesielt nord på Kanariøyene

Delvis skyet vær på Kanariøyene i dag, men best på de sørlige delene av øygruppen. De nordlige delene kan få noe regn.