Coronavirus Kanariøyene

Tysk turist på Kanariøyene med Coronaviruset er i fin form

av Canariposten
0 Shares

Den tyske statsborgeren som ble testet positivt på coronaviruset / Wuhanviruset på La Gomera har det bra, og det lille antallet mennesker han hadde kontakt med på turen har nå blitt identifisert. Dette i følge lege direktøren i Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias Fernando Simón.

Helsemyndighetene på Kanariøyene har allerede vært i kontakt med rundt 20 personer som har vært i kontakt med den tyske turisten etter at han kom til Tenerife og La Gomera, og de har satt i gang med forebyggende overvåking av deres helsetilstand, og dette skal pågå de kommende 14 dagene.

Selvisolering og samarbeid

Etter måtene i komiteen som har blitt opprettet i forbindelse med coronaviruset, ledet av helseminister Salvador Illa, kunne Simón rapportere at en av disse kontaktene er selvisolert hjemme og samarbeidet. Resten er ‘vanlige’ kontakter slik som en servitør som også har fått sine instruksjoner.

Myndighetene har overvåket og fulgt hele reisefølget, som består av seks tyske turister, grundig fra de kom til øygruppen.

Personen som er selvisolert er en spanjol som hadde kontakt med turisten i omtrent 30 minutter, og da over en kort distanse.

Simón har indikert at flyselskapene i løpet av dagen vil identifisere personene som reiste sammen med den tyske statsborgeren. En liten gruppe vil følges opp.

Som sagt har man allerede identifisert de personene som var med på overfarten med båt fra Tenerife til La Gomera. I følge Simoń er dette kontakter medfører minimal risiko. Han sier også at ikke alle passasjerene på skipet er ‘kontakter’ og de trenger heller ikke å foreta noen selvobservasjon som av egen helse.

Kort reise

I følge Simón så er det veldig positivt at tiden fra den tyske turisten kom til øyene og frem til de ble isolert var veldig kort.

I følge helsemyndighetene i Spania så forteller de at det, i alle fall i Europa, ingen personer har blitt smittet som følge av normal kontakt. Det virker som at normal kontakt, slik som det var mellom tyskerens reisefølge, har lav smitterisko. Selv i slike tilfeller virker sannsynligheten for å bli smittet lav.

Når det gjelder andre spanjoler som har vært i Wuhan så er disse i karantene, men alle er i god form og uten noen tegn på smitte. Slektninger av disse personene fortalte på søndag at de som er i karantene er godt humør og føler seg bra. Slektningene har fått lov til å ta med seg både skinke, ost og sjokolade som de har fått spise. Slektningene melder at de som sitter i karantene spiser godt og altså er ved godt mot.

Forstår bekymringen, men beroliger

Simón sier han forstår at folk er urolige når man står overfor et nytt virus som dette, men han minner om at dødsraten på en alminnelig influense er høyere enn hos coronaviruset – og understreker at man ikke skal oppføre seg på en diskriminerende måte overfor mennesker av asiatisk opprinnelse som en følge av ubegrunnet frykt.

Han sier også at anbefalingene fra WHO (Verdens helseorganisasjon) er fornuftige, og at man ikke burde stenge grenser – noe som etter hans mening vil være kontraproduktivt og vil forårsake en forsinkelse i den epidemiske utviklingen.

Kilde: Canarias7

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like