Helgeguide Gran Canaria 25. mai 2018

Helgeguide for Gran Canaria – 25.-27. mai 2018

av Canariposten
0 Shares

Tenk folkens, det er den siste helgen i mai! Du store tid som tiden flyr. Vel, vel: værmeldingen fra Aemet viser at det skal bli delvis skyet hele helgen på Gran Canaria, men hva gjør vel det når det er så mye annet å finne på!

Det er en rekke med arrangementer man kan dra på for å få gode opplevelser, og som vanlig gir vi deg et knippe av disse her i vår helgeguide. For eksempel vil det bli flyshow på lørdagen i begge hovedstadene på Kanariøyene, altså Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife, hvor man feirer militæret. Plaza de las Islas Canarias og Avenida Marítima er stedene hvor man kan samles for å følge disse store militære utstillingene, som skal utspille seg på ettermiddagen.

Vi kjører på videre!


Fiestas Patronales en Honor a San Fernando – 25.-27. mai – San Fernando

Nabolaget San Fernando i Maspalomas, en gang en enkel landsby med tomatdyrkende bønder, skal feire sin skytshelgen, og denne feiringen foregår fra 24. mai til 3. juni. Lørdag er det klart for romeriaen, en slags kort pilgrimsgang og offer for helgenen San Fernando. De som deltar vil sannsynligvis kle seg i tradisjonelle kostymer og paradere gjennom gatene rundt kirken.

Fredag: På fredagen er det er det nattverd kl. 11.00 i kirken for alle de syke. På kvelden kl. 21.00 er det tid for Masparranda Juerga Canario med matretter som carne frita og pata & papas arrugadas, en kveld med chiringos, musikk til sene timer rundt det offentlige svømmebassenget og Casa de Cultura.

Lørdag: en Lørdag er det som sagt klar for Romeria Ofrenda, og dette er altså et pilgrimsoffer og en prosesjon som starter kl. 18.30 ved parkeringsplassen til Maspalomas stadion og som går til San Fernando-parken ved kirken. Etterpå starter gatefesten ‘verbena’ med musikk fra kl. 21.30 ved Plaza de San Fernando. Kl. 23.30 er det en kveld med chiringos foran det offentlige svømmebassenget.

Søndag: Bruktmarked på Plaza Timanfaya foran rådhuset starter kl. 09.00. Messe i kirken kl 09.30 og 11.30. Barnas animasjon foregår kl. 18.00 på Plaza de San Fernando, samt at det er en galla kl. 21.00 med kåring av barne- og ungdomsdronning på Plaza de San Fernando.


Jazzfestival av Bar Marina – 25.-26. mai – Puerto de Mogán

Et utsøkt årlig arrangement, og det fortsetter også i år – på fredag og lørdag – ved det som kanskje er den vakreste lille havnen på hele Gran Canaria; Puerto de Mogán. Dette er en live jazzfestival som som vanlig er sponset av Bar Marina og Dennehy-familien. Begge kveldene starter musikken kl. 19.30 rett ved Marina bar.

Fredag: En West End-stjerne skal fremføre, og en liten fugl har fortalt at han var med på A Place In The Sun på Channel 4 – den unike Johnny Amobi.

Lørdag: Det fantastiske Richard Leach Marina Bar Jazzband skal fremføre! Se under 🙂


Celebración del Dia de Canarias – 25.-26. mai – El Pajar, San Bartolomé de Tirajana

Dette lille samfunnet ved havet like ved Arguineguín har en tidlig feiring av Kanariøyenes dag. Her blir det håndarbeider, hoppeslott, tradisjonelle spill, smaking av syltetøy, grillet fisk og kanariske produkter, verksteder for barna og sikkert noen voksne forfriskninger i tillegg. Det anbefales å ha på tradisjonelle klar for virkelig å gli inn i mengden. Det hele foregår på torget fra kl. 17.00 til 20.00.


Expo Mogán – 26.-27. mai – Mogán

Gatene i det historiske sentrumet i byen Pueblo de Mogán vil avholde den femte utgaven av Expo Mogan på lørdag og søndag. Her blir det konserter, utstillinger, et marked, forskjellige opptredener og en appetittvekkende gastronomi.

Arrangementet er rettet mot alle aldre og alt publikum, og det finnes et eksklusivt område for de minste i familien – ‘ChiquiExpo’ – hvor det er forskjellige aktiviteter som for eksempel lekerom, spill, tradisjonelle leker og verksteder.

Calle San José og Calle Juan Martín vil bli stengt for trafikk og vil bli gågater i helgen. Som tidligere år er det parkering i de øvre delene av byen Mogán.


XXVI El Concurso y Exposición de Ganado Selecto – 26.-27. mai – Arucas

Dette er den 26 konkurransen med fremvisning av utvalg kveg fra Gran Canaria, og her vil det komme mer enn 900 dyr og 135 utstillere. I tillegg blir det smaksprøver av lokale produkter, håndarbeid, musikk, innfødte sporter og mye mer.

Arrangementet er ment å promotere tradisjonelt og ‘innfødte’ raser, og da spesielt dyrene som stammer fra urfolk-tiden og den før-spanske tiden som har blitt gjett på øya i tusenvis av pr.

Geiter, sauer kveg og de 6 kanariske griserasene kan nytes og studeres i to samfulle dager, og man får en unik mulighet til å se forskjellige raser av hester, muldyr og esler – samt 40 forskjellige hunderaser på søndag.

Smaksprøver, verksteder for barn, 19 kommuner som stiller ut sine produkter, jordbruksmaskiner, håndarbeider og musikk venter!

Alt foregår på nordkysten nær Arucas på den eksperimentelle farmen til Cabildo de Gran Canaria. Lørdag fra 10.00 til 19.00 og søndag fra 10.00 til 15.00.


VII Torneo Voley Playa 2×2 Anfi del Mar – 26.-27.mai – Mogán

Den 8. utgaven av strandvolley-turneringen på fantastiske Anfi del Mar! Kampene starter kl. 09.00, og det er to personer på hvert lag. Både kvinner og menn deltar.


Musicando – 26. mai – Las Palmas

Som vanlig på lørdag er det tid for fado, boleros og tradisjonell kanarisk musikk – og vi har nå kommet til den nest siste helgen i Musicando-programmet.

Denne lørdagen møter vi Rogelio Botanz med ‘Cuadernos de Viajes’ (Reisebøker), og også denne gangen er det i Parque Doramas det foregår. Det betyr utendørs konsert som starter kl. 21.00 i Las Palmas.

Her får vi lyden av chacaras, trommer, vann, gánigos, fløyter og steiner – noen av de tradisjonelle instrumentene som hører hjemme i den kanariske kulturen. Botanz smelter disse sammen med mer moderne musikk mens han tar oss med på en reise mot røttene og tradisjonene til Kanariøyene. I ‘Cuadernos de Viajes’ fremfører den kanariske baskeren noen hav sangene som har forent ham med den kanariske kulturen siden han kom til øyene for 25 år siden.

Hør under – det er magisk! Fra en forestilling på Tenerife i 2011:

:


1st Festival Folclórico ‘Vegueta Con Carnarias’ – 27. mai – Las Palmas

Dette vil være en herlig søndags morgen å bruke i hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria. Her får du se tradisjonell kanarisk dansing og musikk i den første utgaven av Vegueta Con Canarias’ – en folklore-festival som finner sted fra 11.00 til 14.00 på Plaza el Pilar Nuevo – rett i hjertet av gamlebyen Vegueta, hvor byen ble grunnlagt for 540 år siden.

Finalen i Champions League – 25. mai – Alle puber!

En siste ting må vi få minne på om: for all del ikke glem Champions League-finalen mellom Real Madrid og Liverpool. Så godt som alle barer og puber vil vise finalen i morgen, så da vil det garantert bli god stemning. Spanske Real Madrid mot et Liverpool-lag med enorme norske supportermengder, og mange av dem befinner seg nok på Gran Canaria.

Det blir fest!


Ps. Husk også på at Status Quo spiller på Gran Canaria Arena lørdag kl. 21.00.

Steike ta for en helg!

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like