Uvanlig kald januar

Uvanlig kald januar

... men mer sol enn vanlig!

9 Shares

Overskriften høres kanskje merkelig ut, men det er faktisk sant! Januar måned på Kanariøyene hadde de laveste makstemperaturene siden 1969, og man fikk både masse regn, snø, hagl og sterke vindkast som oversteg 35 m/s i følge en klimarapport fra de spanske statsmeteorologene i AEMET.

I den første måneden av 2018 var temperaturene lavere enn hva man normalt kan forvente og dette gjaldt for 60% av øygruppen, hvilket inkluderer en god del av øyene i øst og nærmere hele kystlinjen av Gran Canaria. På den andre siden; det har vært varmere enn vanlig i områdene i sør og vest på øyene som ligger i vest.

Alt i alt en kald januar

Det var enkelte dagen hvor temperaturene var høye, og man hadde minst tre dager hvor makstemperaturen var 27-28ºC i skyggen enkelte steder i Mogan, sørvest på Gran Canaria – men alt i alt meldes det at januar var kjølig.

I slutten av måneden opplevde man et merkbart fall i temperaturene som førte til rekordlave temperaturer på Lanzarote og Tenerife, og på flyplassen i Fuerteventura registrerte man den laveste makstemperaturen siden 1969 med 13,7ºC.

Det var også mer regn enn vanlig og enkelte steder fikk man tre ganger så mye regn som forventet. Vått vær dominerte øyene i øst, og da spesielt i nord. På toppene av Gran Canaria, og da på Cruz de Tejeda, registrerte man mer enn 90 mm regn på et punkt og til og med snøfall på den høyeste toppen – to ganger på en uke, hvis du tar med den første uken i februar på kjøpet!

Når dét er sagt: de fleste værstasjonene på Kanariøyene registrerte allikevel flere soltimer enn det forventede gjennomsnittet, og enkelte plasser så mye som 10-40% mer. Kun på flyplassen på Fuerteventura (-8%) og på flyplassen Los Rodeos på Tenerife (-31%) registrerte man signifikant mindre sol enn normalt.

Kommentarfelt
9 Shares
Forrige Mogán skal bygge rekreasjonspark for alle i Puerto Rico
Next Morsomme karnevalsdager i Mogán i vente!

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Hva skjer på Gran Canaria i helgen? 26. – 28. januar 2018

PS. Husk å bli medlem av Nye Canariposten på Facebook! Oj, oj, oj! Selv om sydligere strøk som dette rom regel skal holde seg tørre og solrike, forventes det sterke

Nyheter

Mer enn 570 deltar i løp i Arguineguín

Det blir en dag i idrettens tegn i Arguinguín på søndag. 5- og 10-kilometers løp arrangeres samt en veldedighetsmarsj. Også barna får delta i kortere løp!

Gran Canaria

Maspalomas moderniserer skateparken for 3,2 millioner kroner

Bystyret i San Bartolomé de Tirajana renoverer og oppgraderer skateparken i Maspalomas – anlegget blir fantastisk!