Foto: PxHere 11 ambulanser vandalisert på Tenerife

11 ambulanser vandalisert på Tenerife

Punkterte dekk og knuste ruter

150 Shares

Totalt har 33 pasienter blitt berørt av kanselleringer av syketransporter nord på Tenerife etter at vandaler har knust vinduer og punktert dekk på 11 medisinske kjøretøy nord på Tenerife.

Hendelsen skjedde nett til mandag og samtlige 11 ambulansebiler som sto på basen ble utsatt for hærverk. I følge helsemyndighetene på Kanariøyene har 10 medisinske kjøretøy (som ikke brukes til utrykning og nødstilfeller) basert i Puerto de la Cruz og Isla Baja og en ambulanse basert i nasjonalparken i Teide erklært uvirksom som følge av skadeverket.

De fleste brukes til syketransport

Situasjonen har førte til en kansellering av samtlige syketransporer i forbindelse med rehabilitering, samt all transport i forbindelse med konsultasjoner og diagnostiseringstester de første timene på mandagsmorgenen i Santa Cruz-Laguna området. De sistnevnte måtte nemlig omdirigeres til transport av pasienter som med alvorligere sykdomsblde.

Man har etter beste evne forsøkt å omjustere ruter og flytte pasienter for å minimere skadevirkningene av hærverket, men 33 pasienter har altså likevel blitt påvirket av situasjonen.

De skadde kjøretøyene ble mandag morgen fraktet til verksteder og de fleste var i drift igjen i løpet av tirsdagen.

Helsemyndighetene er lei seg for ulempene dette fører til overfor brukerne av tjenesten og fordømmer handlingen som direkte påvirket pasientene på Tenerife.

Politiet etterforsker nå saken for å få klarhet i hvorfor skadeverket har blitt gjennomført. Vandalismen ble gjennomført samtidig som det er en pågående streik i sektoren hvor arbeiderne krever forbedrede vilkår i sine avtaler.

Kommentarfelt
150 Shares
Forrige 17. mai på Lanzarote! Program her!
Next Sand vasket bort på deler av Las Canteras

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Tre nordmenn har druknet på Kanariøyene siden 2015

3 nordmenn har druknet på Kanariøyene siden 2015 viser ny rapport. Uforsiktighet og uvitenhet får store deler av skylden.

Nyheter

Den vanligste feriesvindelen

Feriesvindel er noe som naturligvis ikke er noe morsomt, men her gir vi deg en oversikt over hva du bør holde utkikk etter!

Nyheter

Sand vasket bort på deler av Las Canteras

Deler av Las Canteras fri for sand.