Foto: Mogan.es San Juan feires!

San Juan feires!

St. Hansfeiring på spansk!

28 Shares

Det er San Juan på lørdag og som mange kanskje vet så er dette en av de aller største feiringene på hele Gran Canaria og naturligvis også resten av Spania. Dette er den samme feiringen som vi har i Norge den 23. juni, men vi kjenner den jo selvsagt bedre som St. Hans! Dette betyr at det blir mange tradisjonelle fester, svømmeturer rundt midnatt i havet samt mange ritualer med bål og fyrverkeri.

Hver eneste kommune og nabolag vil trolig ha sitt eget bål og dette året foreligger det ingen advarsler mot dette (slik som i fjor), men det er allikevel strenge regler som må følges.

San Bartolomé de Tirajana – Midsommernatts-feiring – 23. juni

Under San Juan-feiringen blir det fyr og flammer i Playa del Inglés i, og DJ Jonay BJ, VulcanSea, Señor Natilla og Tony Bob vil spille musikk når San Bartolomé de Tirajana arrangerer feiring av dagen!

Feiringen som bystyret i San Bartolomé de Tirajana har forberedt til feiringen av San Juan på lørdagen vil virkelig skape liv og røre i Playa del Inglés med både fyrverkeri og en rekke konserter med forskjellig musikk.

Festlighetene for både innbyggerne og turistene starter kl. 19.00 på kvelden og finner sted på Plaza Pública ved Centro Comercial Anexo, Det musikalske programmet åpner med den velkjente DJ’en Jonay BJ (offisiell DJ for Gay Pride i Maspalomas fra 2012 til 2017 og også Gay Pride Sitges (Barcelona fra 2012 til 2018, samt en rekke andre internasjonale eventer)).

Etter DJ Jonay blir det fremføring av det unge rockebandet VulcanSea, og disse er oppvarmingsband for Señor Natilla – et band fra Gran Canaria som er satt sammen av fire musikere med lang erfaring. Disse vil fremføre en original og suksessrik versjon av et bredt disco-repertoir av dance- og rocksanger fra 80- og 90-tallet. Denne konserten, som er forventet å bli uforglemmelig (og som vil vare i en times tid) begynner kl. 22.30.

Fyrverkeri-show!
På slutten av konsertene, rundt midnatt, skal det fyres i gang et spesialdesignet fyrverkeri av Pirotecnia San Miguel både til lands og til vanns – og vi snakker her om rundt 60 kilo med krutt som skal fyres av! Dette kommer til å bli forholdsvis spektakulært og man har ikke spart på magnesiumen for å oppnå nye farger med mye større lysstyrke.

Kvelden avsluttes med konsert av DJ Toni Bob og hans nye show rundt kl. 00.20.

Arguineguín
Det skal også feires ved bukten Santa Àguede ved Arguineguín, og også her er det bystyret som står bak festlighetene sammen med seniorklubben. Ungene vil få hygge seg med oppblåsbare hoppeslott kl. 18.00 og det blir to konserter fra kl. 22.00 med Son de 2 og La Quinta Marcha – og det betyr ekspertfremføringer av de beste sangene fra 80-tallet!

Det blir bålbrenning ute i bukta hvor rundt 200 paller på en flåte skal fyres på, og dette skjer rundt 22.00.

Parade, fyrverkeri og bål i Mogán!

Også i Mogán kommune skal San Juan feires, og på lørdags vil det derfor samles masse mennesker til musikalske fremføringer, den populære ananasgrillingen, fyrverkeri og et stort bål!

Festen begynner kl. 21.30 med den populære grillingen av ananas og fremføringen ‘E komo mai’. Man har forberedt teater og dans fra kunstskolen i Mogán og denne forestillingen skal holdes på stranden og i vannet.

Senere blit det kubansk musikk med ‘Habaneros’ og dette vil virkelig løfte kvelden! Etter dette er det tid for parade med batucada og sirkus med fyrverkeri, sjonglering og mye mer.

Det store San Juan-bålet fyres på rundt midnatt og da vil også det offisielle fyrverkeriet finne sted. Festen fortsetter til de sene nattetimer med flere fremføringer.

Playa de Mogán er en av de travleste stedene hvert eneste år når San Juan skal feires, og da vil hundrevis av innbyggere og turister kunne nyte en virkelig magisk kveld. At denne dagen i tillegg faller på en lørdag vil utvilsomt føre til at enda flere mennesker vil bli med på feiringen!

God St. Hans-feiring!

Kommentarfelt
28 Shares
Forrige Tusen mennesker feiret skytshelgenen til Mogán
Next Fornyelse av pass på Gran Canaria

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Hotell

Få gratis overnattinger gjennom Hotels.com

Bonusprogrammet til Hotels.com gir deg gratis overnattinger etter hvert som de samler opp netter!

Gran Canaria

Stormen setter sine spor på Gran Canaria

Da Gran Canaria våknet opp i dag var det ingen tvil: stormen Emma har gjort sitt inntog, og det innebærer blant annet at flere jordskred har gått i morgentimene. I

Nyheter

Promenaden i La Palma oppgraderes

Havnepromenaden i Santa Cruz de La Palma skal oppgraderes for 18 millioner kroner før 2019.