Foto: PxHere.com Kraftig økning i smittetall på Kanariøyene

Kraftig økning i smittetall på Kanariøyene

-246 nye smittetilfeller på tirsdag

163 Shares

På Kanariøyene har man registrert like mange smittede i august som i tidsrommet februar og juli, og totalt har 5235 blitt smittet på øygruppen.

Det ble registrert 246 nye smittede på tirsdag, og 184 av disse tilfellene var på Gran Canaria. I hovedstaden Las Palmas er det 1444 aktive smittetilfeller og 14 nye ble innlagt i går – og totalt er det nå 142 innlagte.

2598 smittede i august

Så langt i august har øygruppen registrert 2598 smittede og dette tilsvarer nesten det samlede antallet smittede fra begynnelsen av pandemien frem til 31. juli – og i denne perioden ble det registrert 2637 smittede på Kanariøyene.

De fleste smittede har blitt registrert på Gran Canaria denne måenden og det er snakk om 1810 tilfeller omkring 70% av de registrerte på øygruppen i august. Samlet sett så har antallet smittede på Gran Canaria økt fra 651 frem til 31. juli til 2461 registrerte til og med i går.

Med 246 smittede på Kanariøyene i går – og da 184 av dem på Gran Canaria, 41 på Tenerife, 15 på Lanzarote, 3 på Fuerteventura, 2 på El Hierro og 1 på La Palma – er det da altså totalt registrert 5235 tilfeller av smitte på øyene siden starten på pandemien.

Det er nå registrert 2504 som er smittet pr. nå og 1699 av disse er lokalisert på Gran Canaria. Hovedtyngden av disse befinner seg i Las Palmas hvor det er registrert 1444 aktive smittetilfeller. På Tenerife er det samme tallet 495, Lanzarote 236, Fuerteventura 46, La Palma 15, La Gomera 5 og El Hierro 8.

Man ser også effekten av den økte smitten på øygruppens sykehus og i går var det totalt 142 innlagte pasienter, og 20 av dem på intensivavdeling. I perioden 14. til 31. juli var det bare én pasient som det var kritisk for.

98 innlagt på Gran Canaria i går

Bare på Gran Canaria ble 98 mennesker lagt inn for Covid-19 i går og 13 av dem på intensivavdeling. På Tenerife blir 37 pasienter behandlet hvor av det er kritisk for 6 av dem. På Lanzarote er det kritisk for 1 pasient mens 5 andre får behandling og på La Gomera er det to som er innlagt.

Helsemyndighetene forsikrer dog om at kapasiteten på sykehusene på øygruppen, inkludert på Gran Canaria, er langt unna bristepunktet. Dette nivået nådde man ikke engang da det sto på som verst tidligere i år under pandemien. Flest innlagte var det i mars og april da gjennomsnittlig 78 intensivplasser var opptatt av Covid-19-pasienter.

Totalt har man 480 intensivplasser på sykehusene på øygruppen.

Helsemyndighetene benytter seg nå i noen uker av beredskapsplanen som ble godkjent den 30. april. Denne ble laget for å håndtere et nytt toppnivå for å frigjøre sykesenger og øke kapasiteten på intensivavdelingene – avhengig av utviklingen på pandemien.

I tillegg til dette så har sykehusene på Gran Canaria begrenset antall besøk og besøkstiden, og det er nå bare lov med besøk av én person pr pasient og da bare den samme personen. Besøkstiden er satt til 1 time pr. dag.

Kommentarfelt
163 Shares
Forrige Mange asfaltarbeider ferdigstilt i Arguineguín
Next Smitten ute av kontroll på Gran Canaria

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Stinkende passasjer førte til at Gran Canaria-fly måtte nødlande

Stinkende passasjer på fly fra Gran Canaria til Amsterdam førte til nødlanding!

Kanariøyene

Nå kan du kjøpe bitcoin fra minibank

Stadig flere nordmenn har kjøpt bitcoin de siste årene og det kan være vanskelig når man er på ferie. Det er sikkert derfor svært gledelig at det nå har åpnet

Nyheter

Gult varsel for bølger også i dag

Det gule bølgevarselet på Kanariøyene opprettholdes også i dag.