Kanariøyene skal være CO2-fri innen 2050

Kanariøyene skal være CO2-fri innen 2050

Ønsker å legge om energimodellen

97 Shares

Lederen av de regionale myndighetene, Ángel Víctor Torres, insisterer på at Kanariøyene må skynde seg å endre sin energimodell som pr. i dag er avhengig av fossile drivstoffer.

Tirsdagen ble det klart at Kanariøyene skal forplikte for å bli et territorium som er helt fritt for CO2. Det er også kommet frem at El Hierro bør bli selvforsynt med energi, og dette foreslo man også for La Gomera – og deretter resten av øyene, bit for bit.

Må skynde seg

Torres insisterte altså på at Kanariøyene må være raske med å endre sin energiforbruks-modell ettersom dagens modell er avhengig av fossilt drivstoff. Dette kom frem i møte i øy-regjeringen på spørsmål fra talsmenn fra to forskjellige sosialistisk politiske grupper, og disse representert ved Casimiro Curbelo og Nira Fierro.

Torres understreket at i tillegg så er klimaendingsloven under utvikling, og denne har fått mer enn 200 bidrag fra innbyggerne – hvilket gjør den til den loven som har fått flest bidrag i øygruppens historie.

En energiplan er også blitt tegnet opp og den regionale regjeringen har inngått avtaler med to offentlige universiteter på øyene som skal studere modeller fra andre steder, slik at man kan få en umiddelbar endring i energimodellen.

Talsmannen Casimiro Curbelo sa at Kanariøyene er selve paradiset med tanke på fornybar energi, men at 90% av energien som konsumeres på øyene er av fossil avstamming. Han krevde også at man reduserer de byråkratiske prosedyrene for å gjøre det enklere å få til en endring.

Lederen for de regionale myndighetene, Ángel Víctor Torres, sa også at de har vært representert under klimatoppmøtet i Madrid for å vise frem loven mot klimaendringer. Denne er som sagt under utarbeidet og som sagt har befolkningen vært med på å utforme denne. Loven vil gå gjennom i løpet av neste år.

Nira Fierro understreket at man bør intensivere møter slik som klimatoppmøtet i Madrid, slik at man kan vinne terreng overfor klimafornekterne.

Vi har tidligere skrevet flere artikler om det gode arbeidet som har blitt gjort på El Hierro over flere år. Les mer om det her.

Kommentarfelt
97 Shares
Forrige Playa de Mogán har fått 1250 tonn sand
Next Jul på Gran Canaria!

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Aktiviteter

Helgeguide for Gran Canaria – 10.-12. august 2018

Helgeguiden for Gran Canaria er tilbake! Det er mye spennende som skjer i helgen, og du får oversikten hos oss!

Nyheter

6 strender på Kanariøyene blant de beste i Spania

I en kåring på TripAdvisor kommer det frem at strendene på Kanariøyene er blant de beste og mest populære i Spania! Tre av strendene ligger på Fuerteventura, to på Gran

Nyheter

Vil ikke ha ny strand og hotell i Costa Teguise, Lanzarote

Økologister, politikere og Cesar Manrique-stiftelsen på Lanzarote har satt seg kraftig til motmæle når det gjelder planene om å lage en ny kunstig strand og et hotell i Costa Teguise.