Foto: PxHere Problemene med engelske flypassasjerer fortsetter

Problemene med engelske flypassasjerer fortsetter

Mange episoder i år

17 Shares
Det kan virke som at et helt spesielt segment av britiske turister velger å fly til Tenerife nå om dagen, og det er ikke ment i positiv forstand.

Det har vært en god del problemer på fly som har har gått fra England til Tenerife den siste tiden, og selv om man ikke skal skjære alle over en kam, så tar det seg slett ikke godt ut for de britiske turistene.

Nytt fly med problemer i forrige uke

Et fly fra som tok av fra Manchester den 24. mai i forrige uke, og som hadde rute mot Tenerife Sur (flyplassen sør på Tenerife), måtte kutte ned ruten så mye som mulig på grunn av bråk om bord i flyet. I følge Controladores Aéreos måtte flyet få godkjent en kortere rute slik at de kunne lande flyet så fort som mulig på flyplassen, og da sto naturligvis politiet på rullebanen og ventet på vedkommende som hadde stelt i stand bråk.

Problemet denne gangen skal ha vært en mann, som var en del av en gruppe med berusede passasjerer, som bestemte seg for at det var en god idé, både overfor seg selv og andre passasjerer, å røyke ombord i flyet. Besetningen forsøkte å få mannen til å slutte, men han valgte å ikke etterkomme. Ettersom man var såpass nær Tenerife valgte man å fullføre flyturen, men La Guardia Civil sto altså klar og ventet på mannen da flyet landet. Trolig og forhåpentligvis fikk han oppleve den første delen av ferien i arresten.

Flere hendelser

Dette er dog ikke den eneste nylige episoden hvor det har vært dårlig oppførsel om bord på et fly på vei fra Storbritannia tl Tenerife. I april begynte tre kvinnelige passasjerer, som var tydelig påvirket av alkohol, å fornærme hverandre og rive hverandre i håret – noe som naturligvis førte til klager fra de andre passasjerene.

Flere av medlemmer av besetningen måtte bryte inn for å skille kamphanene, og det hele ble fanget på video og publisert av den store avisen The Sun. Klippet ser du unde.r

I en annen hendelse på et fly som skulle til Tenerife, ble faktisk flyet nødt til å gjøre vendereis på grunn av at en passasjer utviste voldelig atferd og hvor denne passasjerer beskyldte en annen for å ha stjålet hennes pass og mobiltelefon.

På et fly som skulle til den samme øya i februar fikk man problemer med en britisk passasjer som fant ut at det var en kjempetanke å kle av seg klærne og sitte naken i flyet. Flyet, som gikk fra London til Tenerife, måtte endre rute.

Sist men ikke minst: i mars i år kom en 70 år gammel mannlig flypassasjer med sterkt rasistiske utsagn overfor en flyvertinne på en flytur mellom La Palma og Tenerife Norte, og han uttalte blant annet følgende: ‘Jeg vil ikke ha svarte folk nær meg, kom deg vekk.’

Ryanair ønsker tiltak

Etter den siste hendelsen, den som involverte den røykende passasjerer, har flyselskapet Ryanair uttrykt at man må komme med noen tiltak overfor passasjerene. De ønsker blant annet å kunne tilby kun to drinker pr. person samt at man ikke selger alkohol på flyene før klokken 10.00 på formiddagen.

Selskapet ønsker også at man tar forholdsregler på flyplassene slik at man unngår utstrakt drikking av alkohol før avreisene på grunn av alle problemene dette skaper.

Lokale reagerer

Hendelsen i forrige uke har også ført til at irriterte beboere på Tenerife tok til sosiale medier hvor de krevde at britene ble sendt hjem igjen.

En uttalte følgende: Hvis vi har litt flaks så blir disse returnert umiddelbart i et annet fly, slik at de mister ferien sin. Jeg vet ikke om det ville lært dem noe, men turister som dette vil vi ikke ha i vårt land.’

Kommentarfelt
17 Shares
Forrige Mogán skal installere smarte trafikklys
Next FBC Fortuny Resort - en oase av ro

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Helgeguide for Gran Canaria – 4.-6. mai 2018

Vi har fått første helgen i mai, og som vanlig legger vi ut vår helgeguide for Gran Canaria. Mange ting skjer og på søndag er det morsdag!

Tenerife

To etterforskes for kredittkortsvindel på Tenerife

To ansatte på en restaurant på Tenerife tappet kredittkortet til kunde og betalte både båtbilletter og hotellovernattinger. Politiet i Guía de Isora har siden tirsdag etterforsket et par, en mann

Nyheter

Mogán kommune med spørreskjema til turister angående økoturisme

Mogán frir til turistene i et prosjekt som omhandler økoturisme. Delta og svar på det korte spørreskjemaet her – din mening er viktig!