Foto: Mogan.es Mogán skal spare støm – innstallerer LED-lys

Mogán skal spare støm – innstallerer LED-lys

Tilsvarer kutt på 59 tonn CO2!

479 Shares

I Mogán ser man fremover og tenker på miljøet, og årsaken til at vi sier det er enkelt og greit at man har byttet ut 171 konvensjonelle belysningspunkter i gatene i det historiske senteret i Mogán med LED-lamper

Med den nye belysningen har man beregnet at man sparer 76.000 kilowattimer pr. er, og dette innebærer at man sparer snaut 115.000 kroner i året – samt at man kutter CO2-utslippene med 59 tonn pr. år!

Har investert 730.000 kroner

Totalt sett er det altså 171 lyspunkter som har blitt byttet ut, og det er langs gatene San Antonio og San José, samt ved Avenida de la Constitución, Parque Nicolás Quesada og Plaza Sarmiento y Coto man nå finner LED-belysning.

Dette førte til en investering på rundt 730.000 kroner og dette ble finansiert via en samarbeidsplan for bystyrene i Cabildo de Gran Canaria.

Fra offentlig hold har man vært tydelig på hvor viktig det er å gjennomføre disse endringene, og det er flere grunner til dette. I tillegg til store energibesparelser og besparelser i økonomien takket være det lave energiforbruket og varigheten til LED-lysene, produserer også LED-belysningen langt mindre lysforurensning i tillegg til at man tar bedre vare på miljøet som en følge av reduserte utslipp av karbondioksid.

I år planlegger kommunen å fortsette jobben med å implementere energieffektiv offentlig belysning gjennom å bytte ut tradisjonell belysning med LED i Mogán. I tillegg har man skal man i tiden frover endre belysningssystemene i andre lokasjoner rundt om i kommunen.

Kommentarfelt
479 Shares
Forrige Gatene i Mogán fylt under H2O-festivalen
Next Prisstigning på 1,7% på Kanariøyene det siste året

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Lanzarote

Nyhetsblikk fra Lanzarote

Det skal bygges 5-stjerners hoteller i Costa Teguise, et nytt sportsanlegg har dukket opp og en ny vingård er snart i drift!

Las Palmas

Jordras i sentrum av Las Palmas

I dag morges løsnet jordmassene i en skrent i Las Palmas mellom La Puntilla og El Confital – et område som også kalles Hermanos Jorge Morrero. Nødetatene ble straks sendt

Gran Canaria

Tyske turister forsøkt robbet mens de sov

Mann tok seg inn i leilighet hvor det bodde tre tyske turister som lå og sov. De oppdaget ugjerningen og fikk stoppet mannen.