Güi Güi strand salg selge

Tilbyr Güi Güi til styresmaktene på Gran Canaria

av Canariposten
0 Shares

Eieren av det private området som blant annet omfatter den meget spesielle og flotte stranden Güi Güi skal komme med et formelt salgstilbud til styresmaktene på Gran Canaria (Cabildo) i løpet av de neste dagene. Dette sier presidenten i Cabildo Insulas, Antonio Morales.

‘Hvis prisen er riktig vil vi ikke ha noen problemer med å kjøpe’, sier han om muligheen til å kjøpe kystområdet av det omtalte området. Det har tidligere vært spekulert i at kinesiske investorer har vært interessert i den smått legendariske stranden og områdene rundt.

Har forkjøpsrett

Eieren som de 10% som det er snakk om her har altså henvendt seg til styresmaktene på Gran Canaria for å tilby dem å kjøpe den mest unike delen av naturreservatet, og Cabildo Insular har invitert mannen til å presentere et tilbud for dem. Dette skal altså skje i løpet av de enste dagene, i følge president Antonio Morales. Presidenten fastslo eng gang for alle at det ikke har vært noe salg av det omtalte området, og han benekter derfor det som ble skrevet av landeieren, forretningsmannen Jaime Cortezo, i leserspaltene i avisen Diario de Lanzarote.

Moraes avviser kategorisk at de 3 millioner kvadratmeter med land som ligger til salgs på en eiendomsportal i Kina allerede har blitt kjøpt opp, ettersom Cabildo Insular har forkjøpsrett på slike områder ettersom det er snakk om et beskyttet naturområde – i og med at det ligger i et naturreservat.

Et salg til en interessent er umulig så lenge styresmaktene utøver sin forkjøpsrett til den samme prisen som en hypotetisk kjøper er villig til å betale.

Markedsverdien

Morales slår og så fast et Cabildo Insular ikke er villig til å betale en eneste euro mer for området enn hva det er verdt, og for øyeblikket er det ikke fått en pris. Å selge et slikt område til en annen interessen vil uansett ikke bli lett i og med at det ligger i et område hvor det ikke foregår noen aktiviteter hvor det tjenes penger.

‘Det spiller ingen rolle om en kineser eller senegaleser kjøper det. Du kan ikke gjøre noe der’, sa Morales om muligheten til å kjøpe strandeiendommen i Güi Güi.

Salgsprisen på området i naturreservatet er i følge den kinesiske eiendomsportalen juwai.com satt til 6 millioner euro – altså rundt 58,4 millioner kroner.

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like