Store transportproblemer for Kanariøyene i går

Store transportproblemer for Kanariøyene i går

To øyer mer eller mindre isolert

Den sterke vinden og det dårlige været med blant annet høye bølger som preget Kanariøyene i går påvirket sjø- og luftforbindelsen i stor grad på flere av øyene. Noen av øyene ble mer påvirket enn andre, og verst var det for El Hierro som var helt avskåret både til luft og til vanns.

Ingen av de to fergeselskapene som opererer på Kanariøyene, Armas og Fred Olsen, kunne nå havnen i La Estaca på El Hierro, ettersom man der registrerte bølger på mer enn 6 meters høyde. Den sterke vinden tvang også frem en kansellering av seg innflyvginger i går.

Hele øygruppen påvirket

Flyselskapene kunne i går heller ikke nå øya La Palma, og vinden tvang frem kansellering av 16 flyvninger internt mellom øyene, og i tillegg måtte man omdirigere ytterligere 6 flyvninger til flyplassen sør på Tenerife.

I går kunne man dog nå La Palma via sjøveien, dog med restriksjonen. Av de to selskapene som opererer der, altså Armas og Fred Olsen, var det kun det første som kunne nå øya – på grunn av særegenheten til skipene. Uansett; Armas måtte operer på ekstraordinært vis og på grunn av de høye bølgene som preget Los Cristianos på Tenerife måtte man legge ut fra Santa Cruz.

Når det gjelder La Gomera gikk flytrafikken som normalt, og på sjøen gikk Fred Olsen fra morgenen av fra Tenerife men måtte kansellere rutene utover formiddagen og ettermiddagen på grunn av en forverring i været. Interne ruter ble også kansellert.

På Gran Canaria gikk også flytrafikken som normalt uten forsinkelser og kanselleringen, men på grunn av været og høye bølger var havnen i Agaete steng hele dagen. Fred Olsen opererte mellom Santa Cruz de Tenerife og havnen i Las Palmas.

På Lanzarote hadde man følgende problemer på morgenen: fem flyvninger ble omdirigert og fire ble kansellert. I tillegg kunne ikke fergene fra Armas komme seg i land til Arrecife og ble dermed omdirigert til Corralejo. Passasjerene ble derfor fraktet derfra til Playa Blanca. Fergene fra Fred Olsen gikk uten problemer, og i løpet av ettermiddagen ble normal drift gjenopprettet.

På Fuerteventra ble en flyvning fra Tyskland omdirigert til Gran Canaria, men dette ordnet seg i løpet av ettermiddagen. Fergeselskapet Armas kunne ikke legge til i Morrojable på Fuerteventura, og måtte legge til i Puerto del Rosario nord på øya. Fred Olsen opererte uten problemer.

Når det gjelder Tenerife ble et fly som opprinnelig skulle lande på flyplassen i nord omdirigert til flyplassen i sør.

Kommentarfelt
Forrige I dybden: Vannparken Siam Park - Playa del Inglés
Next Oransje varsel på Kanariøyene også i dag

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Stian Angermund-Vik utklasset motstanderne i maraton på El Hierro!

I helgen ble det avholdt et vaskekte fjellmaraton på Kanariøya El Hierro, og løpet som går under navnet Maratón del Meridiano ble gledelig nok vunnet av Bergensløperen Stian Angermund-Vik! Dette

Nyheter

Derfor skal man passe seg for bølgevarselet

Det har i løpet av de siste dagene, og ikke minst dagen i dag, blitt aktivert oransje varsel for bølger. Myndighetene advarer folk mot å bevege seg langs kysten når

Vær

Enda verre værvarsel for Kanariøyene i morgen!

Kanariøyene har nå i unormalt lang tid vært rammet av dårlig vær med betydelige mengder regn, sterk vind og attpåtil snø på fjellene. Selv om dårlig vær forekommer fra tid