I dybden: Vannparken Siam Park – Playa del Inglés

I dybden: Vannparken Siam Park – Playa del Inglés

Megasvær vannpark under oppbygning ved Playa del Inglés

16 Shares

Her om dagen fikk vi et spørsmål fra en leser på våre Facebook-sider om utbyggingen av en vannpark/fornøyelsespark beliggende ved Playa del Inglés, og vi har foretatt et dypdykk i saken for å finne ut hvordan ståa er i akkurat dét prosjektet.

Dette er, som noen kanskje vet, et megaprosjekt som har dratt noe ut i tid på grunn av byråkratisk plunder, men som mange nok har lagt merke til så har de sett at det er stor aktivitet i området nå.

Kort fortalt: arbeidet med å bygge The Water Kingdom Siam Park Gran Canaria er i gang!

Megaprosjektet Siam Park Gran Canaria

Først litt bakgrunnshistorie: Det finnes en vannpark/badeland på Tenerife som heter Siam Park, og dette skal være ett av de aller beste i verden i følge brukerne av TripAdvisor. Nå er altså arbeidet i gang med å bygge et søsteranlegg ved Playa del Inglés på Gran Canaria, og for å si det slik så er det altså ikke småtterier det er snakk om.

Siam 2, eller The Water Kingdom Siam Park Gran Canaria, har en kostnadsramme på 60 millioner euro, altså rundt regnet 600 millioner norske kroner!

Siam Park tegning

Siam Park vannpark på Gran Canaria: ikke noe småtterier! 740.000 kvadratmeter er planlagt!

Det er velkjente Kiessling Group som står bak prosjektet, og dette er samme gjengen som eier og driver Loro Parque Zoo og Akvarium, samt Siam Park på Tenerife – som begge åpnet i 2008.

Den nye vannparken, som tar sikte av seg til å bli den største i verden, vil bli bygd i en lignede thai-inspirert stil som originalen, og vil bli lokalisert ved Playa del Inglés på Gran Canaria.

I følge selskapet selv har det tatt lang tid å få klarering til å utvikle det 18 hektar store området, og man har måttet overkomme flere hindre for å innhente alle de korrekte tillatelsene og godkjennelsene.

Gravingen har pågått i en god stund nå og man ser for seg at hele prosjektet skal være klart i løpet av 2,5 til 3 år.

Kiessling Group åpnet nylig en annen attraksjon på Gran Canaria, og det er akvariumet Poema del Mar i Las Palmas.

Startet arbeidet med ravinen El Veril

Det første arbeidet som kom i gang var å kanalisere El Veril ravinen, det store området mellom GC500 ved Playa del Inglés og motorveien GC1. Dette har altså vært starten på denne svært etterlengtede turistattraksjonen. Dette arbeidet var ment å vare i fire måneder fra oktober/november.

Siam Vannpark Gran Canaria byggeområde

Dette er området hvor The Water Kingdom Siam Park skal ligge.

Det var det velkjente selskapet Satovan som vant dette arbeidet og budsjettet på dette alene var på rundt 20 millioner kroner i følge kilder i Loro Parque Group. Denne delen av arbeidet dreide seg om å kanalisere vannveier gjennom dalen/ravinen hvor vannparken skal ligge, og som til slutt vil ha en størrelse på enorme 174.000 kvadratmeter! Man skal altså sikre at vannemengdene som kan komme ned ravinen når det er dårlig være skal komme seg trygt forbi, slik at parken får et trygt fundament.

Mulig familiehotell?

Det viktigste steget er derfor unnagjort for å få realisert dette megaprosjektet og man har begynt å diskutere om hvordan man ser for seg fortsettelsen – og deriblant har man vurdert å bygge opp et familihotell – samt å få innhentet de de siste autorisasjonene fra styresmaktene for den faktiske oppbyggingen av fasilitetene.

Kristhoff Kiessling har uttalt at de ennå ikke er sikre på når prosjektet vil bli ferdigstilt, men som sagt ser man for seg en tidshorisont på 2,5 – 3 år etter at ravinearbeidet ble satt i gang. Bare for å få i gang dette arbeidet befant man seg tre år i et byråkratisk limbo. I denne perioden beskyldte både presidenten i Gran Canaria Cabildo, Antonio Morales, og borgermesteren i San Bartolomé, Marco Aurelio Pérez, hverandre for å forsinke prosessen og dermed sette en stor investering for øya i fare.

Tre år etter dette har altså Loro Parque Group annonsert starten på byggingen av den beste vannparken i verden, og dette har naturligvis skapt store forventninger på hele Gran Canaria – ikke bare på grunn av størrelsen på prosjektet, men også på grunn av de mange arbeidsplassene dette vil bety for øya. Gruppen planlegger å ansette rundt regnet 600 mennesker i anlegget!

Kiessling-familiens prosjekt på Gran Canaria ses på som en mulighet til å utvide og øke turist- og fritidssektoren på øygruppen og dermed å tiltrekke seg antallet nasjonale og internasjonele besøkende som hvert år velger Kanariøyene som sin feriedestinasjon.

Et av de fremste kravene fra turister som besøker Gran Canaria er nemligat fritidstilbudet må utvides.

Vi holder dere oppdatert om den videre utviklingen i dette monsterprosjektet!

Kilder: La Provencia og The Canary News.

Kommentarfelt
16 Shares
Forrige Derfor skal man passe seg for bølgevarselet
Next Store transportproblemer for Kanariøyene i går

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Lanzarote

Nyhetsblikk fra Lanzarote

Det skal bygges 5-stjerners hoteller i Costa Teguise, et nytt sportsanlegg har dukket opp og en ny vingård er snart i drift!

Kultur

Støttekonsert for skogbrann-rammede

Støttekonsert skal gi nye frukttrær etter skogbrannene på Gran Canaria!

Nyheter

Vin: 2017-årgangen fra Lanzarote med toppscore

2017-årgangen med vin fra Lanzarote har fått topp score!