Skal berge sanddynene i Maspalomas

Skal berge sanddynene i Maspalomas

Skal tilføre 60.000 tonn sand

6 Shares

De velkjente sanddynene i Maspalomas skal berges, og årsaken til det er enkelt og greit at det har forsvunnet mye sand fra den velkjente og flotte naturattraksjonen som vi finner like i utkanten av Playa del Inglés.

Sanddynene er et 404 hektar stort område som har vært et beskyttet naturreservat i San Bartolomé de Tirajana siden 1897.

Skal hente sand fra La Bajeta

I mai skal det store prosjektet med å returnere sand til sanddynene i Maspalomas begynne, og sanden som skal fraktes inn skal hentes fra La Bajeta. Alt som gjenstår er, i følge Miguel Ángel Rodríguez som er ansvarlig for miljø, å få en godkjennelse for inngripenen og for deretter å tilby prosjektet til Gesplan.

Den estetiske kirurgien som skal gjenskape en av øyes virkelig store landskapsikoner, sandynene i Maspalomas, er altså ikke langt unna. Prosjektet hvor sand skal hentes ytterst fra La Bajeta, før sanden forsvinner ut i havet, og fraktes til Playa dl Inglés, nærmer seg, og pengene skal hentes fra 2018-budsjettet.

Rodriguez har argumentert for at prosjektet må starte som raskt som mulig og da aller helst i mai, slik at man kan stoppe den kontinuerlige minskingen av sand som sanddynene har opplevd de siste 50 årene. Hvis ikke, og hvis sanden forsvinner med samme tempo som nå, vi sanddynene være borte i løpet av 100 år.

Med et estimert budsjett på rundt 12 millioner kroner er målet å frakte totalt 60.000 kubikkmeter med sand til sanddynene over en periode på to pr. Hentingen og fraktingen av sand vil skje på natten og reduseres til to perioder pr. år hvor turismen i området er lav – altså i mai og juni, samt oktober og november.

Kommentarfelt
6 Shares
Forrige Regnet når endelig sør - og det kan bli mye!
Next Tejeda vil ikke feire Mandelfestivalen i år

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Få mest ut av pengene når du reiser til Kanariøyene

Reiser til Kanariøyene kan være en fantastisk opplevelse, men det er også lett å bruke mye penger. Med en stadig svakere kronekurs og økte kostnader her hjemme, er det mer

Nyheter

Ricky Martin kommer til Maspalomas!

Den 25. august holder Ricky Martin konsert i Maspalomas!

Aktiviteter

Maspalomas Gay Pride 2018 braker løs!

Maspalomas Gay Pride 2018 starter den 3. mai og arrangøren sier at man venter et innrykk av over 200.000 mennesker!