En helg i ulykkenes tegn på Tenerife

En helg i ulykkenes tegn på Tenerife

To dødsfall og en rekke ulykker

9 Shares

Helgen på Tenerife var preget av en rekke ulykker av forskjellig karakter, og blant annet omkom en belgisk syklist i en trafikkulykke.

Fra fredag til og med søndag har 1-1-2 sentralen meldt fra om totalt 9 hendelser på Tenerife, og som sagt var det altså én av disse som fikk en dødelig utgang.

Belgisk syklist omkom

På fredagen ble det meldt om at en 3 år gammel fransk jente ble fraktet til sykehus etter en drukningsulykke i et hotellbasseng, men her skal utfallet vært godt og jenta skal ha overlevd.

Samme dag skal en 17 år gammel gutt fått et elektrisk støt og blitt alvorlig ved Avda de Los Acantilados, La Caleta de Adeje, og fått hjertestans. Helsepersonell lyktes med å berge gutten og fikk ham fraktet til sykehus.

På lørdag inntraff den fatale ulykken da en belgisk syklist frontkolliderte med føreren av en motorsykkel. Den 45 år gamle belgiske syklisten omkom på stedet mens den 35 år gamle motorsyklisten ble fraktet til sykehuset Nuestra Señora de la Candelaria med alvorlige hodeskader. Ulykken inntraff ved høyden av Las Jableras i Granadilla de Abona på veien TF-28.

Også en annen syklist var samme dag ute for et uhell på Tenerifa da han syklet i bakkene ved Los Loros i Arafo langs vien TF-523. Den 27 år gamle mannen ble fraktet til sykehus med moderate skader i overkroppen etter et fall og ble fraktet til Universistetssykehuset på Kanariøyene.

På veien TF-5 ved høyden av Los Naranjeros ved Tacoronte ble en 33 år gammel kvinne på lørdag fraktet med ambulanse til sykehus med flere moderate skader etter en kollisjon mellom to biler.

Lørdagen endte søket etter en savnet tysk turgåer på 77 år med tragisk utfall. Redningstjenesten ble varslet etter at en 77 år gammel tysk mann ikke kom tilbake etter å ha vært på en fottur ved La Laguna, og det var kona som meldte fra etter at de to kom bort fra hverandre på turen. Søket var konsentrert omkring stiene som forbinder Punta del Hidalgo med Chinamada. En gruppe mennesker som holdt på med en tradisjonell kanarisk sport kunne vise veien for redningsmannskapene etter at de oppdaget den livløse mannen. Brannmannskaper fikk hentet han ut ved hjelp av helikopter.

I går, søndag 18. mars, var det også en rekke ulykker på Tenerife, og blant annet fikk en 51 år gammel kvinne moderate skadet i en fot etter et fall da hun var ute på en fottur i Las Escaleras, Monte de Las Mercedes, i La Laguna. Kvinnen ble fraktet til sykehus av ambulanse.

Samme dag fikk man melding om nok en ulykke på sykkel etter et fall ved høyden av PK 40.3, ved Fasnia langs TF-28, og også her var det snakk om moderate skader i en fot. Den 29 år gamle mannen ble fraktet til sykehuset Nuestra Señora de la Candelaria.

I går ettermiddag fikk i tillegg nødsentralen en melding om at en mann måtte reddes opp av havet ved kysten av Rojas, El Sauzal på Tenerife. En lokal politimann skal ha hoppet i vannet og blitt sammen med den 25 år gamle mannen til et redningshelikoper fikk berget begge to opp av vannet. Mannen ble fraktet til flyplassen nord på Tenerife og deretter kjørt til sykehuset i en ambulanse.

Et bergingshelikopter måtte i tillegg berge en annen turgåer som opplevde problemer med helsen da han var ute på en fottur. Hendelsen skjedde på veien fra Tananana til Playa de Tamadiste, i Santa Cruz de Tenerife. Det meldes om at den 65 år gamle mannen fikk milde helseproblemer og at han ble fraktet til sykehus etter hendelsen.

Kommentarfelt
9 Shares
Forrige Oljesøl i Fuerteventura renses opp med mikroorganismer
Next Uklarheter omkring parkering utenfor Spar i Arguineguin

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Norsk par forsøkt svindlet

Et norsk par tok nylig kontakt med Canariposten.no og fortalte oss om et svindelforsøk med en metode som nok mange Gran Canaria-fartende vil kjenne igjen. Vi bestemte oss for å

Nyheter

Helgeguide for Gran Canaria – 10.-12. august 2018

Helgeguiden for Gran Canaria er tilbake! Det er mye spennende som skjer i helgen, og du får oversikten hos oss!

Kultur

‘Drømmen om en Sommernatt’ arrangeres for 3. gang i El Tablero

‘Drømmen om en Sommernatt’ arrangeres for tredje gang i El Tablero, og det er ventet god stemning med lekeplass for barna, ølmesse og live musikk!