aktiviteter gran canaria helg 16 mars

Hva kan du gjøre på Gran Canaria i helgen – 16.-18. mars 2018

av Canariposten
0 Shares

Det er vår i luften og frukttrærne blomster… i hvert fall sør på øya hvor veiene mellom Arguineguín og Soria syder av magiske dufter av appelsin- og sitrustrær!

Vi håper du er klar for en travel helg ettersom det er masse ting å gjøre og oppdage. Lørdagen blir nok kanskje preget av grønt og felespilling i forbindelse med den berømte feiringen av St. Patricks Day, men i tillegg til dette vil helgen kunne by på vinkvelder, karneval, håndverksmesser, ostemesser, brønnkarsemesser og mye anne.

Det er rett og slett bare å nyte denne deilige helgen på Gran Canaria! Vi gir deg helgeuiden her!

Noche de Los Vinos – fredag 16. mars – Telde

Vingårdene på Gran Canaria og forskjellige restauranter på det åpne kommersielle området tilbyr fantastiske smaker til populær priser på 1 og 2 euro på fredagskvelden! Dette foregår ved Plaza de San Juan fra 20.00 og her vil det også bli live musikk og aktiviteter!

Telde ligger ca 43 kilometer nordover fra Maspalomas langs GC-1.

Kroppsmaling – 16.- 25. mars – San Fernando i Maspalomas – Shoppingsenteret Bellavista

På shoppingsenteret Bellavista arrangeres det en kroppsmalsingskonkurranse på fredag, og dette braker løs klokken 11.00 på formiddagen. Her kan du få se 12 dyktige artister som skaper sine mesterverk rett foran øynene dine. Premieutdelingen skjer klokken 17.00.

Feria de Artesania Primaversus – 16.-18. mars – Maspalomas

Den 8. vårmarkedet med håndverksarbeider arrangeres og som vanlig vil dette finne sted i idylliske omgivelser ved fyrlykten i Maspalomas. Markedet vil faktisk pågå helt frem til 25. mars

Markedet er åpent hver dag fra 10-19 og er den perfekte muligheten til å se på arbeider fra noen av de aller beste håndverkerne på Kanariøyene. Her finner du arbeider i keramikk, tre, metall, tekstiler, glass og resirkulerte materialer og mye mer. Det er en strålende kombinasjon av tradisjon og design.

Trenger du en gave med deg hjem fra Gran Canaria er dette virkelig stedet å dra til!

Santa Lucia Karneval – 17.-18. mars – Santa Lucia de Tirajana

Karnevalet i Vecindario nærmer seg slutten og årets tema er følgende: ‘TV: Ikke skift kanal, det er karneval’.

Ruten går fra Cruce de Sardina (ved postkontoret) gjennom Avenida de Canarias til El Doctoral og det hele starter kl. 18.00. En etterpåfest starer kl. 22.00 på Plaza San Rafael og vil kunne tilby musikk fra orkesterne Armoniía og Star Music.

På søndag handler det aller meste om karneval med familien og med mange aktiviteter.

Klokken 11.00 på søndag er det hoppeslott og mange andre aktiviteter på Avenida de Canarias.

Klokkn 12.00 er det ‘Cabalgatilla’ med karnevalsdans og musikkgrupper, samt kåring av årets dragartist. Hovedparaden starter kl. 12.00 og går fra Doctoral til fotgjengerområdet ved Avenida de Canarias.

13.00 skal Sardinen brennes og det blir fyrverkeri ved Plaza San Rafael.

Vecindario ligger ca. 23 kilometer øst for Maspalomas, og det tar ca. 20 minutter å kjøre dit.

Karneval i Teror – 17. mars – Teror

Karnevalsdag for familien i Teror!

12.00: Begravelsesprosesjonfor Sardinen fra Plaza del Puente del Pino til the Plaza de Sintes.
13.15: Karnevalskonsert med ‘La Trova på Plaza de Sintes.
16-18: Aktiviteter for barna og verksteder på Plaza de Sintes.
18.00: Murgas-fremføring på Plaza de Sintes.
20.00: Hinderløype for dem med høyhælte sko – team på 3! Calle Real til Plaza del Pino.
21.00: Brenning av Sardinen på Plaza de Sintes etterfulgt av en konsert kl. 21.30 med påfølgende etterpåfest.

Teror ligger ca. 20 kilometer sør for Las Palmas.

IV Feria del Coleccionismo de Gran Canaria – 17. mars – Gáldar

På lørdagen arrangeres den 4. utgaven av markedet Feria del Coleccionismo de Gran Canaria – et marked for samlerne! Fra 10-19 vil du på Plaza de Santiago finne alle slags antikviteter; minneverdige gjenstander, leker, mynter, frimerker og mange flere spennende ting.

Byen Gáldar var en gang i tiden en av de to eldgamle hovedstedene på øya før spanjolene invadere de, erobret den og tok over.

Dette er et lokalt marked men en virkelig god mulighet for å få kloa i noen autentiske røverkjøp samt å få kunne besøker en av de fineste stedene i nord.

Musicando – 17. mars – Las Palmas

Boleroer, fado (portugisisk musikksjanger) og tradisjonell kanarisk musikk møtes i det tredje året av Musicando-programmet og dette var helt frem til 2. juni. Gérman Lópes åpner showet på lørdag, og alle de ni konsertene som skal avholdes i auditoriet Parque Doramas i Las Palmas, og som starter kl. 21.00, er gratis frem til det er fullt!

Germán López med band vil som sagt åpne programmet på lørdag, og dette er bare én uke før hans debut i Istanbul og etter å ha fullført to vellykkede turneer i USA og Kina med gitaristen Antoni Toledo. En timple, altså en tradisjonell 5-strengers minigitar som man fingerspiller på og som stammer fra Kanariøyene, er essensielt i den tradisjonelle Kanariske musikken. Germán López har tilnærmet seg andre genrer som for eksempel jazz og flamenco uten å ha mistet sin identitet som komponist og atrist.

St. Patricks Day – Lørdag 17. mars – hele Gran Canaria!
Alle irske barer på øya, og sannsynligvis også mange andre, vil ha en spesiell dag med feiringer på lørdagen – det er nemlig St. Patricks Day!

Her får du noen tips om hvor du kan oppleve god stemning og skikkelig feiring:

* Playa del Inglés: stor feiring på det ‘irske senteret’ på shoppingsenteret Aguila Roja.
* Puerto Rico: Pub Durty Nellys i Aqua de la Perra.
* Playa del Cura: The Old Brogue, i shoppingsenteret Playa del Cura.
* Las Palmas: St. Patricks Day feires i El Mercado kl. 17.00.
* Playa de Mogán: Spisestedet Jungle Rock gir bort gratis øl!

Fiesta de Berro – Søndag 18. mars – Firgas

Villa de Firgas feier sin tradisjonelle ‘Fiesta del Berro de Firgas’ – et bønnekarse-marked. Dette er et arrangement som tar sikte på å framsnakke lokale produkter og gastronomi, og det vies spesiell oppmerksomhet til bønnekarsen som er et produkt som har enorm verdi for jordbruket og for matlagingen over hele øya.

Markedet finner sted på Plaza San Roque og på Avenida de La Constitución, og her vil lokale entreprenører, bønder og håndverkere fra de nordlige delene av øya delta. Du får muligheten til å smake på masse godt og se jordbruk- og håndverksprodukter.

Markedet opplives også med musikk av Los 600, og markedet varer fra 10.00 til 15.00.

Firgas ligger ca. 20 kilometer vest for Las Palmas.

Carera Popular Arguineguín – Søndag 18. mars – Mogán

Dette løpsarrangementet arrangeres i Arguineguín på søndagen og gateløpet vil ha en 5 kilometer og en 10 kilometer, samt barneløp og en veldedighetsmarsj.

Les mer om løpet her.

5 og 10 kilometeren foregår i byen og starter kl. 10.00, mens barneløpet går fra 09.30 til 10.00. Solidaritetsmarsjen starter 11.30.

Løpet medfører at det vil bli noen stengte veier i Arguineguín, og da spesielt Avenida de Muelle.

XXI Fiesta del Queso – Søndag 18. mars – Gáldar

Fra kl. 10.00 vil dette tradisjonelle ostemarkedet arrangeres for 21. gang i Gáldar, og da vil du finne produkter til salgst fra hele øya i mer en 50 boder! Bodene finner du ved Plaza de Santiago.

I begivenhetens kjerne er altså salget av forskjellige lekre lokale oster hvor produsentene produsentene vil få muligheten til å presentere sine utsøkte oster fra de lokale ostemakerene. Det vil også komme noen produsenter fra de andre øyene samt noen fra fastlands-Europa. Alt akkompagneres av tradisjonell folkemusikk.

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like