Aktiviteter Gran Canaria april

Dette kan du gjøre i helgen på Gran Canaria – 6.-8. april

av Canariposten
0 Shares

Folkens – det er endelig fredag igjen, og det ligger an til atter en herlig vårhelg på Gran Canaria! April er i full sving og det er muligheter for noen få regnbyger i innlandet og i nord, og det er massevis av spennende arrangementer som går av stabelen!

Det har altså blitt fredag igjen og det betyr at du som leser av Canariposten får presentert din vanlige helgeguide – og denne gangen er det mye som skjer!

PS. Del gjerne denne saken med dine venner :)


Fiestas de Santa Águeda del Paja – El Pajar, San Bartolome de Tirajana – 6.-15. april

Den lille kystbefolkningen like ved Arguineguín, altså i El Pajar, feirer helgenen Santa Águeda i ni dager i strekk, og det hele starter i dag.

Fredag
18.00: En liten gateprosesjon med et gateband, og her vil man få se store pappmasjé-dukker og Disney-figurer.
20.30: Latindans av studenter etterfulgt av den tradisjonelle åpningsseremonien Pregon. Denne inkluderer en tale av borgermester Marco Aurelio Pérez og andre, etterfulgt av en fest med musikk og barer.

Lørdag
10.00: Fiskekonkurranse
18.30: Pilgrimsoffer etterfulgt av en verbena – altså et skikkelig party!

Søndag
11.00: Tradisjonell Zanga kortspill-turnering
12.30-17.00: Utstilling av VW Beetle (Bobla) i hovedgaten, strandleker, hoppeslott og musikkfremføringer.
20.30: Galla hvor El Pajars lille prins og prinsesse (3-8 år) skal velges, samt at det blir et Disney prinsesseshow. Lokale barn skal også fremføre på scenen.


Mogán Young Fest, Festival Manga y Game Party – Arguineguín – 6.-8. april

Er du på ferie i Arguineguín-traktene og har barn som er interessert i spill og tegneserier? Dette er den perfekte helgen for dem! Det blir masse spenning og moro den lille fiskerlandsbyen gjennom hele helgen.

Dette er en Manga-festival (tegneserier) og et elektronisk spill-part som foregår på Plaza Pérez Galdós i Arguineguín, og her vil det være mer enn 30 boder, inkludert flere scener, workshops og et eget område for ‘Game Party’. Et stort innrykk av unge mennesker ventes!

Åpningstider:
Fredag: 16.00-22.00
Lørdag: 10.00-24.00
Søndag: 10.00-20.00


Enorte – Arucas – 6.-8. april

Den 17. businessmessen arrangeres gamlebyen i Arucas, nord på Gran Canaria. Messen har et stort lekeområde og god mat og drikke som tilbys. Det er også en rekke aktiviteter slik som konserter, smaksprøver, utstillinger og mye mer som avholdes i løpet av helgen. Det handler rett og slett om at man skal få se det beste av de 10 nordlige kommunene.

Det hele foregår på Plaza de San Juan & Plaza de la Constitución og de omkringliggende områdene.

Åpningstider
Fredag: 17.00-21.00
Lørdag: 10.00-21.00
Søndag: 10.00-15.00


Angry Birds Activity Park – Puerto Rico – 6.-8. april

Massevis av aktiviteter i Angry Birds Parken og faktisk er det slik at påskefeiringen ikke avsluttes der før denne helgen! Fotballturneringer, skumparty og påskeaktiviteter venter.

Fredag – Olympisk dag – åpent fra 10.00 til 20.00
11.00: Fotballturnering for barn
12.00: Fotballturnering for voksne
14.00: Basketballturnering for barn
15.00: Basketballturnering for voksne
16.00: Volleyballturnering for barn
17.00: Volleyballturnering for voksne

Lørdag – Skumparty – åpent fra 10.00 til 20.00
15.00: Skumparty – masse bobler og herlig musikk fra DJen (ikke klem badehåndkleet!)
17.00: Moro og leker å scenen med Angry Birds-teamet
18.00: Minidisco

Søndag – Den siste feiringen av påsken for dette året
10.00: Møt opp og vær klar til påskeegg-jakt. Aktiviteten starter 10.30
10.30: Påskeegg-jakt – hvor har fuglene gjemt eggene sine?
12.00: Påskeaktiviteter (workshop) – parken stiller med alle materialer, og du trenger bare å ta med deg fantasien!
14.00: Ansiktsmaling
16.00: Øving til moteshow med parkens helt egen Angry Birds-kolleksjon
17.00: Moteshow
18.00: Klovneshow

Et skjema fullt av aktiviteter og her vil superstjernen DJ Rocky møte opp – uten noen ekstra kostnad – slik at du kan feire påskens slutt atter en gang! En actionfylt sommer er i vente og det er planlagt massevis av arrangementer. Gikk du klipp av denne er det derfor ingenting å bekymre seg over – det er mer i vente.


Primavera de Sensaciones – La Aldea – Lørdag 7. april

La Aldea de San Nicolas er den vestligste byen på Gran Canaria, og i helgen har de sin andre utgave av ‘Vårfølelser’ – en dag med aktiviteter for hele familien hvor man feirer vårens ankomst. Datoen sammenfaller også med det at det er et år siden den første delen av den nye hovedveien lang vestkysten åpnet. 14 forskjellige aktiviteter står på programmet og alt er gratis. Det starter kl. 09.00 og pågår helt frem til 24.00 på lørdagen ved gaten Calle Real og områdene rundt.

09.00 – 14.00: Dagen begynner med et marked på Calle Real hvor det er jordbruk/landbruk, håndverk og ‘nips’ som gjelder. Her vil det bli boder med ferskvarer, håndverkere, butikker og som sagt ‘nips’.

10.30: Nettverket av levende museumer åpner dørene. Totalt er det 15 museumer som er omhandler vann, tradisjonelle klær, tomatpakking, olje og eddikbutikker, slaktere, landsbylegen, en skole, skomakeren, barbereren eller smeden, musikerne og kommunen Gañanía.

11.00: Kokeaktiviteter på Centro de Mayores, og denne går under tittelen ‘Sensaciones’/’Sensations’. Her er det lokale produkter og samarbeid i biosfærereservatet som gjelder.

12.00: Barneteater for de små med Surfeklovnen. Dette foregår i Calle Matiás Vega, rett ved Calle Real.

12.30: Lær deg å lage deilige drinker med drikken ‘Ron La Aldea’. Selv om denne i dag produseres i La Palma har den sin opprinnelse i La Aldra.

13.00: ‘Fiesta Rociera’ – et skikkelig flamenco-party! Dette foregår ved kirken ‘Las Carmona’.

13.30 og 18.30: Smaking på håndverksølet ‘Jaira’! Ølet fikk bronsjemedalje på Barcelona Beer Festival, og dette er den viktigste festivalen i sitt slag i sør-Europa.

15.30: Studentene i PFAE arrangerer smaksprøver på Calle Real i samarbeid med det lokale utviklingsrådet ,og en time senere starter en guidet tur til 20 historiske steder i Casco del Municipio.

17.00 og 18.00: To workshops som tilbys av salsaakademiet Airam.

19.00: Som et herlig forspill til den store avslutningen vil det arrangeres en salsakonsert.

21.00: Den beste musikken fra 80- og 90-tallet av bandene ‘Backing Tracks’ og ‘Los Salvapantallas’.


Musicando – Las Palmas – Lørdag 7. april

Bolero, fado og tradisjonell kanarisk musikk møtes hver helg frem til 2. juni i den tredje utgaven av Musicando-programmet.

21.00: Lørdag kveld er det Domingo Todríguez “El Colorado” som fremfører på auditoriet Parque Doramas, og dette er en gratis utendørskonsert.


Walk in the Park med Lilly Rikhter – Maspalomas – Søndag 8. april

12.00: Gratis trening som inkluderer yoga, pilates, tøying etc. hver søndag i den nydelige parken Parque Sur i Maspalomas. Da med deg en yogamatte eller et håndkle, samt vann. Tøy og bøy stive muskler og få en suveren søndag – dette er for alle!


Andre arrangementer på Gran Canaria i helgen

6.-15. april: Internasjonal filmfestival i Las Palmas.

Lørdag 7. april: Corriendo por Vegueta – en løp på 5 og 10 kilometer, samt et barneløp gjennom det historiske distriktet i Vegueta i Las Palmas.

Lørdag 7. april: ‘III Copa Canaria de Surfski’ i La Puntilla ved enden av stranden Las Canteras i Las Palmas. Fra 09.30 til 14.00

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like