Massevis av døde fisker skylt i land på Playa del Inglés

Massevis av døde fisker skylt i land på Playa del Inglés

Ingen dramatikk, melder kommunen

117 Shares

Dusinvis av døde fisker ble i går, torsdag, skylt i land på den populære badestranden Playa del Inglés på Gran Canaria rundt kl. 12.00.

Det var i området ved kiosk nr. 7, ved Punta de Maspalomas den spesielle hendelsen fant sted, og det badende gjester som rapporterte inn dette.

Mer en 60 fisker

Det lokale politiet tok turen ned på stranden og de kunne konstatere et funn av mer enn 60 døde fisker. Ansvarlig for strendene og kysten i kommunen, José Carlos Àlamo, forklarte at denne typen fisk var en type som fiskere ofte ikke tar vare på og som regel kaster tilbake i havet ettersom de ikke har noen verdi på markedet.

Kommunen regner derfor med at fiskene rett og slett bare har blitt vasket i land som en følge av at en fisker har kastet dem over bord fra båten sin. Kommunens mann sa også følgende: ‘Det sies at ingen vil ha denne typen fisk ettersom den spiser de døde.’

Bystyret i San Bartolome de Tirajana utelukker derfor muligheten for at de døde fiskene på en eller annen måte har sluppet ut fra merdene i Castille del Romeral, slik som man opplevede i februar da sterke bølger førte til en fiskeflukt. I februar opplevde man at havabbor ble skylt i land på Playa del Inglés. Både borgermesteren og Àlamo har forsikret offentligheten om at funnet av de døde fiskene ikke utgjør noen risiko for helsen eller sikkerheten til de badende – akkurat som i februar.

Etter at kommunen fikk vite om situasjonen med de døde fiskene, som allerede var begynt å gå i forråtnelse, forklarte borgermesteren at de umiddelbart hadde iverksatt opprydning av stranden.

Noen timer senere var Playa del Inglés nok en gang tilbake til sitt uberørte og vakre ytre!

Kommentarfelt
117 Shares
Forrige Fornyelse av pass på Gran Canaria
Next Fantastisk stunt utført ved Agaete!

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

El Gomero

Tysk turist på Kanariøyene med Coronaviruset er i fin form

Den tyske turisten som fikk påvist coronasmitte på La Gomera på Kanariøyene er i fin form.

Nyheter

Kvinne (51) alvorlig skadd i fallulykke ved El Confital

En kvinne (51) falt utfor en skråning ved stranden El Confital i går og ble fraktet til sykehus. Tilstanden er kritisk.

Gran Canaria

Playa de Mogán har fått 1250 tonn sand

Arbeidene på Playa de Mogán er ferdig – 1250 tonn sand kjørt på plass!