Beste reisemål på Gran Canaria

371 Shares
Gran Canaria fjell daler

Gran Canaria kan by på alt fra fjell og daler til strandliv og shopping – vi gir deg tipsene om de beste reisemålene på Gran Canaria!

Gran Canaria er den tredje største øyen av de som utgjør Kanariøyene, men den har allikevel nærmere halvparten av befolkningen. Øya lever opp til klisjeen sin om å være et kontinent i miniatyr, og her får vi dramatiske variasjoner i terrenget, varierende fra det grønne og skogkledde nord, til fjellene og sanden i sør.

For å få et lite innblikk i denne ugjennomtrengelige kvaliteten er det bare å legge veien til sentrum av øya hvor et de dramatiske fjellene faktisk kan minne mer om det tibetanske høylandet enn en relativt liten øy.

I kontrast til disse uberørte toppene og dalene finner vi en robust kystlinje ispedd hvite sandstrender, og kanskje enda mer kjent (og trist for noen) en glorete tiara av hotellkomplekser.

Forbi alt dette, så kan Gran Canaria virkelig få adrenalitet ditt til å pumpe, og man har muligheten for gåturer i fjellet, sykling og vannsport, og samtidig kan kulturgribbene bli tilsvarende tilfredsstilt – spesielt i den historiske kosmopolske hovedstaden Las Palmas.

Så: finnes det noen reisemål man burde utforske ekstra? Ja, vi synes det, og i denne artikkelen skal vi gi deg de beste reisemålene på Gran Canaria!

Ps. Denne siden er under kontinuerlig utvikling og det vil publiseres stadig mer materiale her!

Tejeda

Med en beliggenhet på sentrum av øya, er Tejeda en herlig landby som klynger seg fast i bakkene og her finner vi en vakker kirke og snirklete gater omgitt av hus med balkonger på.

Uansett hvilken rute du skulle velge å ta for å komme dit så vil du kjøre gjennom et fantastisk robust landskap med skyhøye klipper og dype juv! Selv om landsbyen er vakker uansett tid på året, er den allikevel ekstra vakker i februar når mandeltrærne blomstrer.

En skikkelig fieste feirer at disse trærne begynner å blomstre!

Steder å spise:

Déjate Llevar har et kunstnerisk og minimalistisk dekor og en bistro-aktig meny hvor det også finnes vegetariske retter – dette er en uventet edelsten å finne! De oppfinnsomme salatene tilbyr et sunt alternativ til alle kanin- og geitegrytene som finnes, og det er et stort utvalg av ferskpressede juicer – eller for de som ikke tåler de svingete veien: et utvalg av lokale viner. Vi anbefaler at du reserverer bord.

Dulceria Nublo Tejeda er det gastronomiske høydepunktet i landsbyen og her er det utsøkt bakevarer med deilige lokale godsaker og alt er naturligvis bakt på stedet! Prøv mandelkaken dekket med sjokolade, eller ta med deg hjem et glass med nydelig bienmesabe!

Las Palmas

Las Palmas har en touch av fastlands-Spania, og er jazzet opp med en eklektisk miks av andre kulturer – inkludert afrikansk, kinesisk og indisk. I tillegg til dette så har man mannskapene på containerskipene som jo som kjent har en tendens til å drifte rundt i havnebyer.

Det er et fascinerende sted som er preget av en solrik sedathet og energi som man normalt sett vil kunne sammenligne med landene rund Middelhavet eller Nord Afrika. De tutende taxiene, de energiske shoppingområdene, skravlingen på barene og den travle havnen gir alle energi til denne byen, som forøvrig er den 9. største i Spania.

Vegueta, som er den eldste delen av byen, er både atmosfærisk og fasjonabel med et fint utvalg av butikker og kule barer. På den andre siden av byen vil stranden Playa de las Canteras friste deg til å ta en dukkert i mellom all sightseeingen og shoppingen.

Hopp inn i den forvirrende labyrinten av gatet bak stranden og du vil der finne suverene restauranter som serverer mer enn de vanlige kanariske matrettene.

Las Palmas er en autentisk arbeidende spansk by, og selv om det finnes områder som du skal ligge unna om kveldene og nettene med et kamera hengende rundt halse, så vil du føle deg helt trygg her!

Kommentarfelt
371 Shares